Учені розповіли про їжу, яка допоможе подолати депресію

2
3
Учені розповіли про їжу, яка допоможе подолати депресію
Харчування може допомогти подолати депресію, але якщо це робити тривалий час.

Про це пише ТСН.

Якщо в раціоні переважатимуть продукти з різними омега-3 жирами — рослинними (насіння льону, чіа, горіхи, листова зелень) та рибними (риба, морепродукти), омега-9 жирами (оливкова олія extra virgin) та будуть мінімізовані продукти, наповнені омега-6 жирами, то рівень запалення в організмі буде суттєво знижений.

Докозагексаєнова кислота або ДГК (одна із “рибних” омега-3) має антидепресантну дію. Альфа-ліпоєва кислота або АЛК (одна із різновидів “рослинної” омега-3) чинить такий само вплив. Окрім того, ніжна клітковина, на яку багаті насіння льону та чіа, сприяють росту корисних мікроорганізмів, які виробляють надзвичайно цінні КЛЖК, що також мають антидепресивну дію.

Позитивний вплив на мозок мають і якісні зернові, тобто такі, які мають оболонки. В зернових містяться вітаміни В6, В9, В12, холін, альфа-ліпоєва кислота, тому ложка вівсяної або гречаної каші будуть непоганим доповненням до раціону. Харчові волокна та бета-глюкани, які містяться у вівсянці, пригнічують запалення, яке є пусковою точкою для розвитку депресії.

Окрім зернових, насіння льону та чіа, ягоди, овочі та фрукти багаті на антиоксидантні та протизапальні речовини (поліфеноли, вітамін Е, каротиноїди), які також чинять антидепресантну дію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подолати депресію допоможе вчасно сходити в туалет і не всратися
Відповісти
забули голірку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні