Лучани хочуть святкувати День міста два дні

0
-3
Лучани хочуть святкувати День міста два дні
У Луцькій міські раді пропонують встановити датою відзначення Дня міста Луцька другу суботу і неділю вересня. Відзначати свято хочуть 8-9 вересня 2018 року.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету, пише ІА "Конкурент".

Така пропозиція ґрунтується на підставі результатів проведеного електронного опитування лучан: 46,5 % опитаних висловились за відзначення цієї дати щорічно у вересні, – зазначено в документі.

"Встановлення єдиної дати відзначення Дня міста сприятиме формуванню місцевих традицій та звичаїв, почуття патріотизму, поваги до історії та духовних цінностей, консолідації громади, формуванню позитивного іміджу та промоції міста, організації змістовного дозвілля лучан та численних гостей, забезпечить додатковий потік туристів, збільшить кількість відвідувачів культурно-мистецьких, спортивних, розважальних та офіційних заходів, що зумовить пожвавлення і розвиток малого і середнього бізнесу та додаткові фінансові надходження", – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонують із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хочуть святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Зараз День міста Луцька відзначають у 3-тю неділю серпня.

Також була ідея відзначати День міста Луцька 28 липня, адже саме цього дня 1497 року Луцьк отримав магдебурське право.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні