Одна переповнена, інша - пустує: які проблеми шкіл у Згоранах

0
-3
Одна переповнена, інша - пустує: які проблеми шкіл у Згоранах
Згоранська школа у Любомльському районі - переповнена. Нині в навчальному закладі майже 250 учнів. Проте, з кожним роком першокласників стає все більше і місць за партами уже не вистачає. При тому, інша школа у Згоранах - практично пустує.

Про це йдеться у сюжеті 12-го каналу.

"Дітей добавляється в сільській раді і в селі. Практично, місць не вистачає, так як і в школі, так і в дитячому садочку. Було б дуже добре, щоб в санаторну школу частину чи класів перенести, чи якусь групу із садочка", - запевняє сільський голова Згоран Олександр Лукашук.

Школа при дитячому санаторії "Згорани" розрахована на 350 місць. У ній навчаються діти, які перебувають на оздоровленні. В середньому це 60-90 дітей щомісяця. При плані - 130.

"Школа на 345 місць нам непотрібна, так що ми готові поділитися з відділом освіти половиною школи. Тому, що фактично ці місця в нас пустують", - каже Олександр Сень - головний лікар санаторію "Згорани".

У селі переконані, що передача приміщень при санаторії - на баланс сільської школи розвантажить навчальний процес.Керівництво області запевнило, що розгляне це питання разом зі спеціалістами.

Адже школа при санаторії перебуває у власності Міністерства охорони здоров'я, а загальноосвітня Згоранська - на балансі Міністерства освіти.

Читайте також: Старі ліжка й обдерті стіни: згоранський санаторій не бачив ремонту півстоліття

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні