Лучанка варить варення із квітів. НА ОБІД

1
-1
Лучанка варить варення із квітів. НА ОБІД
Радниця Луцького міського голови Мар’яна Сорочук варить варення із пелюсток квітів. Вона каже, що для приготування трояндового конфітюру потрібно використовувати виключно кущові духмяні троянди рожевого кольору, які цвітуть у травні-червні. Інші кольори та сорти не підходять.

«Спочатку пелюстки потрібно відділити від тичинок. Потім промити та висушити та перемішати з цукром, пропорцією 1:2», - розповідає Мар’яна Сорочук.

Для того, аби варення мало насичений малиновий колір, пелюстки потрібно щедро полити лимонним соком (на 1 кілограм цукру 1-2 чайні ложки соку або лимонної кислоти) та поставити на декілька годин у холодильник.

«Варити сироп потрібно у важкій емальованій каструлі. Готується з цукру та води 2:1 (води може бути і менше, якщо вийшло багато соку). У гарячий сироп викласти пелюстки з цукром та варити на маленькому вогні протягом 15-ти хвилин», - ділиться рецептом посадовиця.

Після цього гарячий конфітюр варто перекласти у гарячі простерилізовані банки та закрити жерстяними кришками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це варення відоме вже років 100
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні