У Луцьку не вистачає грошей для купівлі інсуліну. ВІДЕО

1
13
У Луцьку не вистачає грошей для купівлі інсуліну. ВІДЕО
У казні Луцька не вистачає коштів на закупівлю інсуліну діабетикам.

Ще декілька тижнів тому на оперативній нараді у Міськраді чиновники били на сполох через те, що у казні не вистачає грошей для відшкодування вартості інсуліну аптекам. До цього часу проблему не вирішили, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Держава надала місту майже чотири мільйони гривень при потребі у шість мільйонів. Трохи більше двох мільйонів місто повинне профінансувати власним коштом, проте, для міської казни - це надто великі видатки кажуть депутати.



"Станом на перше липня 18-го року незабезпеченість у видатках на рік становить 4,5 місяці. Обсягу цих коштів не вистачає на відшкодування вартості препаратів інсуліну аптечним закладам", - каже депутат Луцькради Майя Шостак.

Тож на черговій сесії міськради депутати вирішили подати звернення до вищих інстанцій з проханням посприяти їм у виділенні необхідної суми. Документ відправлять Президенту України, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та голові Верховної Ради Андрію Парубію.

До слова, у Луцьку понад тисячу хворих цукровим діабетом. За словами самих хворих, мінімальні витрати на інсулін, шприци та інші необхідні для лікування речі - три тисячі гривень на місяць.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У патріотів з міської ради запитайте. Хай кармани потрусять то найдеться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні