Волинським пасічникам компенсували мертвих бджіл

0
0
Волинським пасічникам компенсували мертвих бджіл
Справа масової загибелі бджіл в Турійському районі - вичерпана. Принаймні, так вважають у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Дванадцятеро бджолярів отримали компенсацію від фермерського господарства у розмірі, який встановила спеціальна комісія. Однак, такі умови влаштували не всіх, зокрема, п'ятеро планують звернутись до суду, - йдеться у сюжеті «12 каналу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, від чого загинули бджоли на Волині

За словами чиновників, на Волині це перший випадок масової загибелі бджолосімей.

«Ми справилися з даною роботою за два тижні. Набралися великого досвіду. До нас уже дзвонять за порадами із південних регіонів України, адже така тенденція має поширення по усій країні. Практика пошуку порозуміння між підприємством та пасічниками є дієвою» - запевнив Юрій Горбенко, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Наприкінці травня місцевий фермер ТОВ імені Лесі Українки окропив поля інсектицидом, через який масово загинули бджоли місцевих пасічників. За даними департаменту, часткову загибель бджіл - від десяти до 30 відсотків всієї популяції - зафіксували у 17 пасічників.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні