Назвали хвороби, якими можна заразитися у зоопарку

2
5
Назвали хвороби, якими можна заразитися у зоопарку
У зоопарку можна зарядитися не тільки гарним настроєм, а й підчепити чимало хвороб. Діти тягнуться до всього нового і батьки цьому раді. Насправді потрібно бути дуже уважними.

Про це інформує Gazeta.ua.

Сказ

Для зараження не обов'язково бути укушеним, адже сказ передається через слину. Єнот може лизнути руку дитини, якою вона потім братиме їжу і потягне її до себе в рот. Після укусу людина рідко звертається відразу в лікарню, а вирішує дочекатися ознак хвороби. Тоді вже укушеного важко врятувати.

Це найнебезпечніше захворювання найчастіше переносять собаки, єноти і лисиці. Причиною є несвоєчасна вакцинація тварин. Мало кому роблять її щорічно.

Глисти

Тварини нерідко піддаються зараженню гельмінтозами. Найважче справитися з ними дітям. У них починається жовтяниця, проблеми з суглобами або нервовою системою, розлади шлунково-кишкового тракту.

Бруцельоз

Це важка інфекція, яка вражає всі системи організму. Найбільш заразні вважаються кози, вівці, корови і свині, які є в контактних зоопарках.

У більшості випадків людина заражається через їжу, але також бруцельоз можна поступити через повітря. Особливо в небезпеці люди, які на тілі мають невеликі рани, тому не можна давати тварина їх облизувати. Перемогти цю хворобу можуть тільки антибіотики. Часто через неї люди стають інвалідності.

Туберкульоз

Туберкульозом можна заразитися не тільки від людей, але й від тварин. Його бактерії відрізняються живучістю. І трапляється так, що тварини могли заразитися ще до того, як потрапили в зоопарк. Потім зберігають на собі бактерії, а тоді передають їх іншим.

Алергія

Звичайна алергія доводить навіть до набряку Квінке, який загрожує смертельною небезпекою. Тому потрібно стежити за станом дитини під час спілкування з тваринами, а при перших ознаках алергії звертатися до лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бацил страшніших ніж депутато, і президентоманія немає. І в зоопарк ходити безпечно.
Відповісти
В теорії - так.
По факту - в Луцькому зоопарку за тваринами доглядають дуже уважно, і всіх цих хвороб там бути не може.

Як на мене, ЗОО - це найкраще комунальне підприємство в Луцьку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні