Німеччина дозволила нацистські символи у відеоіграх

0
3
Німеччина дозволила нацистські символи у відеоіграх
Нацистська символіка може з'явитися у відеоіграх у Німеччині. Період довготривалої та часто осміяної цензури закінчився.

Раніше країна забороняла подібні символи. Це викликало проблеми в іграх, де нацисти є супротивником, - пише ВВС Україна.

У німецьких версіях таких ігор, як Wolfenstein, ім'я Гітлера міняли, прибирали вуса і заміняли свастику іншою символікою.

Тепер використання нацистських символів з художньою метою дозволять.

Раніше через використання заборонених символів відеогри не могли отримати обов'язкового вікового рейтингу. Це суттєво зменшувало можливості їхнього продажу в магазинах.

Заборона екстремістської символіки все ще діє, але рейтинговий орган USK заявив, що до відеоігор застосовуватимуть ті ж самі правила, що й до фільмів.

У кожному окремому випадку гра зможе позитивно пройти процедуру оцінки, якщо використання відповідної символіки виправдане з художньої або драматичної точки зору.

Отримати дозвіл зможе також гра, де гравця протиставляють нацистам - це стосується багатьох ігор, в яких гравець має вбивати велику кількість нацистських солдатів.
Теги: ігри, мережа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні