На Волині живе 14-річний пасічник. ФОТО. ВІДЕО

1
9
На Волині живе 14-річний пасічник. ФОТО. ВІДЕО
Романові Прусу з села Завітне Ківерцівського району перший вулик подарували ще у 10 років, а у свої 14 він - досвідчений пасічник.

Роман із четвертого класу вже має власну пасіку, в якій три вулики, тож цілком може претендувати на звання наймолодшого пасічника краю, - пише газета "Волинь".

"Наш сусід дядя Саша Новосад тримав пасіку, а мене змалечку цікавило, що ж у тому вулику відбувається, як дружно працюють ці трудолюбиві створіння. Якось запускали бджіл, їх літало кілька тисяч, а я сидів тільки в шортах, і жодна мене не вкусила", — розповідає хлопець.

"​Побачивши мій інтерес, дядя Саша подарував вулик, згодом ще один. Мені тоді було тільки 10 років. ​У нас на липі сидів рій, його впіймали, і з тих пір розпочалася моя власна пасіка. Я серйозно зацікавився бджільництвом. На перших порах мені також допомагав та підказував ще один досвідчений пасічник із нашого села — ​Володимир Сокол", - каже Роман.

У 2015–му п’ятикласник Роман Прус отримав свій мед із трьох рамок — ​півтора літра. Хлопчина каже, що той солодкий продукт був найсмачніший, бо перший. А цього року вже двічі викачували: травневого було 15 літрів і липового стільки ж.

"Мене бджоли також кусають, але головне — ​не робити різких рухів, не махати руками і не панікувати. Комахи цього не люблять, вони відчувають, коли людина їх боїться", - ділиться секретами юний пасічник.

Батьки підтримують недитяче захоплення свого єдиного сина. Тато подарував хлопцеві третій вулик і придбав медогонку.

"Я до пасіки діла не маю. ​Тільки синові допомагаю. У нашій родині ніколи не було бджолярів", - розповідає Володимир Прус.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повага хлопу, молодець. На противагу ауєшнікам, що таборами вештаються по ТЦ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні