У Луцьку в серпні зацвіла яблуня. ВІДЕО

0
4
У Луцьку в серпні зацвіла яблуня. ВІДЕО
У Луцьку серед літа зацвіла яблуня.

Така аномалія трапилась 21 серпня в саду біля 13-ї школи, – повідомляє 12 канал.

Дерева тут посадили навесні минулого року. Колишній завгосп школи, який його заклав, каже, що дива трапляються не вперше.

«Дві груші в червні місяці, коли була сильна жара, вони скинули листя, ми почали їх інтенсивно поливати і вони відновилися».

«Років 10 тому в мене в селі під час грози в яблуні вдарила блискавка в липні. А в серпні вони відновилися і цвіли», – розповів охоронець школи Юрій Редчук.

Таке явище переважно пов’язане із аномальною погодою. Біологи кажуть, що цього року дерева опинилися в стресовій ситуації: травень був надто сухим, а літо окрім високої температури порадувало і дощами.

Відтак бруньки, приспані весняною посухою, прокинулися. Нормальний плід такий цвіт дати в наших кліматичних умовах не може. Яблуко, якщо і достигне, буде розміром із горіх.

Детальніше – у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні