Водії-лихачі наражають мешканців Луцька на смертельну небезпеку*

0
2
Водії-лихачі наражають мешканців Луцька на смертельну небезпеку*
Петицію щодо встановлення у Луцьку максимальної кількості відеореєстраторів, відеокамер та лежачих поліцейських зареєстрував голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов.

Встановити захисні парапети для пішоходів в місцях масового скупчення людей і дітей – напроти виїзду з вулиці Шопена на проспект Волі, напроти 4 гімназії та на мосту біля дитячої залізної дороги (на початку і в кінці мосту), оскільки на цьому проміжку водії на повороті надто щільно притискаються до бровки і можуть вилетіти на тротуар. Це можуть бути металеві конструкції чи просто бетонні клумби з квітами.

Встановити лежачі поліцейські на проспекті Волі, поблизу 4 гімназії імені Модеста Левицького і комерційного технікуму, на паралельних вулицях Коперніка і Степана Бандери (перед поворотом до бару «Майдан»), на переході біля Краєзнавчого музею, на вул. Рівненській (на переході біля кладовища) і вулиці Кравчука (біля бару «Млин», перехід до 21 гімназії).

«Я живу на проспекті Волі, щоденно йду на роботу, з роботи і бачу, як масово порушується режим швидкості і водії-лихачі наражають мешканців Луцька на смертельну небезпеку. Нагадаю, в Україні в населених пунктах обмеження до 50 км/год. Погано це, чи добре – це нікому непотрібна філософія, є закон, крапка.

Окрім того, постійно і вдень і вночі «гасають» шумні мотоциклісти, порушуючи спокій жителів. Тому, я вирішив зареєструвати цю петицію, а також винести дане питання на розгляд профільної комісії міськради.

На ці проблеми не можна закривати очі, їх потрібно порушувати не лише на рівні міста, а й на загальнодержавному рівні. Безлад і повний хаос на дорогах. Про п’яних взагалі мовчу. Біди родинам і людям вже наробили достатньо, і харківська трагедія не повинна повторитись у Луцьку. А для цього треба вжити превентивних заходів, щоб потім не сумувало все місто.

проїхав на червоне світло
проїхав на червоне світло


Безпека жителів - приорітет. Усюди повинні бути відеокамери, відеореєстратори, які фіксують порушення і злочини. Якось я запитав у польського правоохоронця: а якщо, скажімо, грабіжник на вулиці в масці? А він на те відповів: так десь же він її одягає або знімає.

Активна громадянська позиція - бачити проблеми і не залишатися осторонь. Україна починається з кожного з нас, чи не це ми нещодавно на День Незалежності бажали одне одному? Адже, як писав Довженко - ті держави здатні стати великими, у яких великі малі люди.

Долучайтесь, не забудьте підписати петицію, яка днями з'явиться на сайті петицій Луцької міськради», – наголошує Дмитро Глазунов.



Фото: Дмито ГЛАЗУНОВ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні