На Волині чоловік змайстрував унікальну пасіку на колесах. ФОТО

0
1
На Волині чоловік змайстрував унікальну пасіку на колесах. ФОТО
Волинянин самотужки змайстрував унікальну пасіку на колесах.

Житель села Ворокомле Камінь-Каширського району Володимир Кіналь займається бджолярством вже більше двадцяти років , - пише газета "Полісся"

Ідея змайструвати пасіку на колесах визрівала у волинянина довго Раніше подібні бачив під час сезонних заробітків у південних областях України. Але серйозно взявся втілювати її рік тому.

Не в останню чергу додала оптимізму розповідь швагра, який мешкає в Німеччині, про те, що в європейських країнах пасічники утримують бджіл у компактних вуликах-хатинках, по п’ять, десять сімей під "одним дахом".

"Минулоріч на вигорілих торфовищах, що за селом, запримітив цілі плантації іван-чаю. Краса неймовірна. Близько п’ятсот гектарів переливалося фіолетовими барвами. Сказав собі, хай там що, а вивезу сюди пасіку! Ви би бачили, скільки подиву було в дітей, коли я вперше проїхався вулицями села зі своїми вуликами. Думали, що цирк приїхав", – роповідає Володимир Кіналь.

Пасіка на колесах і справді диво, що дозволяє сьогодні бджоляреві не обмежуватись прибудинковою територією, а залежно від потреби, мати різноманітну кормову базу, обирати місце збору там, де потужніше цвітіння.

Також ця технічна вигадка економить сили бджілок, продовжує їхнє життя. За статистикою, у сезон медозбору одна трудівниця живе всього місяць, а то і менше, адже змушена долати величезні відстані в пошуках нектару.

Відтоді, як чоловік обзавівся пасікою на колесах, він не пропускає нагоди подрімати всередині хатини. Зізнається, після лише одного “сеансу” втома кудись зникає, а сон покращується.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні