Учені порівняли симптоми відмови від фаст-фуду з наркотичною ломкою

0
1
Учені порівняли симптоми відмови від фаст-фуду з наркотичною ломкою
Учені порівняли симптоми відмови від нездорової жирної їжі з наркотичною ломкою.

За даними фахівців з університету Мічигану, відмовляючись від фаст-фуду, людина стикається з ефектом відмови, що схожий за симптомами з відмовою від наркотиків, пише Експрес із посиланням на Daily Mail.

Зокрема, дослідження показало, що, виключивши з раціону бургери, піцу та іншу нездорову їжу, людина може почати відчувати смуток, втому і депресію.

Негативні симптоми можуть проявлятися протягом п'яти днів після повної відмови від жирної шкідливої ​​їжі, після чого ефект скасування буде стрімко знижуватися, зазначають науковці.

У дослідженні взяли участь 230 добровольців, які на рік відмовилися від вживання фаст-фуду та інших шкідливих продуктів.

Учасники експерименту повідомили, що відчували смуток, поганий настрій, дратівливість та інші негативні симптоми протягом двох-п'яти днів після відмови від нездорової їжі.

Крім того, учасники повідомили, що протягом п'яти днів мали гостре бажання з'їсти шкідливу жирну страву.

Таким чином, за словами вчених, їм вдалося довести, що нездорова їжа викликає звикання.

«Міняти дієту не так легко, як нам здавалося раніше. Наші дані свідчать про те, що фаст-фуд викликає звикання, в результаті чого людина відчуває гостре бажання знову з'їсти шкідливий продукт, і це дуже ускладнює перехід до здорового харчування», - зазначили в Мічиганському університеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні