Сапропель, який добувають на Старовижівщині, хочуть продавати в ОАЕ. ФОТО

1
-3
Сапропель, який добувають на Старовижівщині, хочуть продавати в ОАЕ. ФОТО
На Старовижівщині працює завод по видобутку та переробці сапропелю, який хочуть експортувати в Об’єднані Арабські Емірати.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньсапрофос» займається видобуванням та переробкою сапропелю – мінеральні мули, які використовуються як поживна речовина для росту рослин, - повідомляє Старовижівська районна державна адміністрація у Фейсбуці.

Зі слів директора ТзОВ «Волиньсапрофос» Едуарда Гончарова, підприємство розпочало видобуток та переробку сапропелю, застосовуючи при цьому новітні технології та сучасне обладнання. Це добриво надзвичайно популярне в країнах Близького Сходу. Уже існують домовленості щодо експорту продукції в Об’єднані Арабські Емірати.

Також директор ТзОВ розповів, що крім своєї основної діяльності підприємство займається органічним рослинництвом, зокрема вирощуванням органічної малини. Цьогоріч засадили саджанців на території близько 4 гектарів.

Єдуард Гончаров повідомив, що підприємство отримало сертифікат від національного сертифікаційного органу — «Органік Стандарт» і відповідно до затверджених правил, на полях підприємства не використовують хімічних мінеральних добрив, а для боротьби зі шкідниками застосовують фізичні методи.

ТзОВ має намір вирощувати малину екстра якості та експортувати її в країни Європи. Ціна за таку ягоду значно перевищує ціну звичайної малини. Тож акцент підприємством робиться не на кількість, а саме на якість.

Крім того на підприємстві запущено лінію по виробництві паливних брикетів, які також експортуються в Європейські країни.

На заводі працює більше 20 чоловік, виробництво триває в дві зміни.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відро, совочок і китайська базарна вага, то це сучасні технології?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні