У Харкові поліцейські били та вимагали гроші з пасажирів метро. ВІДЕО

0
-1
У Харкові поліцейські били та вимагали гроші з пасажирів метро. ВІДЕО
У Харкові співробітники поліції били та вимаги гроші з пасажирів метро.

Оперативники внутрішньої безпеки разом з Головним управлінням обласної поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківщини, затримали учасників злочинної схеми, - повідомляє прес-служба Нацполції.

Працівникам поліції Харкова стало відомо про незаконні дії їхніх колег, які несли службу на одній зі станцій метро.

Після проведеної перевірки встановили, що поліцейські однієї зі змін систематично, під надуманим приводом, зупиняють пасажирів і заводять до службової кімнати. Погрожуючи притягненням до відповідальності, застосовуючи заходи фізичного насилля та моральне приниження, вони вимагають та отримують від осіб гроші. Серед причетних до здирництва - майор, лейтенант та двоє сержантів поліції.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Харківської області було розпочато кримінальне провадження за викритим фактом.

Бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ затримали фігурантів відразу після одержання ними коштів від жінки, начебто, за непритягнення її до адміністративної відповідальності.

Наразі затриманим оголошено підозри за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.2 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Суд обрав начальникові підрозділу та двом поліцейським запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави, заступникові начальника – цілодобовий домашній арешт.

На викритих у злочинних діях співробітників чекає суворе покарання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні