Колишній фельдшер з Волині розкритикувала медичну реформу

0
2
Колишній фельдшер з Волині розкритикувала медичну реформу
Волиянка Ніна Ковч вважає медичну реформу неефективною, оскільки на практиці медичні заклади ще недостатньо забезпечені технікою та ресурсами. Про це йдеться у матеріалі інтернет-видання «Волинь24» «Медична реформа у Луцьку очима пацієнтів і лікарів».

«Я сама колишній медичний працівник (фельдшер на селі), – зазначає Ніна Ковч. – Від мого села найближчий лікар за 25 кілометрів, інтернету в селі нема. Яким чином він має мене лікувати? Консультацією? Аналогічно мене може полікувати Гугл. В нас нема ні бази, ні ліків, ні комп'ютерів. Лікарі досі картки вручну пишуть. Це все просто формалізм. Круто звучить, що я можу мати свого сімейного лікаря, а в реальності навіть ті, котрі підписали декларації, зараз приходять до лікарень, а їх приймають ті лікарі, які в цей момент на прийомі. Ця реформа викликає в мене лише сміх. Потрібно було б хоч би комп'ютеризувати відомості про хворих, створити хоч якусь базу, а потім щось реформувати. Зазвичай щоб зварити суп – треба в каструлю щось покласти, а тоді черпаком колотити».

Інша пацієнтка луцького медичного закладу Ірина Долгова розповіла про свій гіркий досвід спілкування із сімейним лікарем: «Прийшла на прийом до «топ-лікаря» з температурою, але без талона. Мій сімейний лікар на той момент була у відпустці, тому в реєстратурі мене відправили до Ольги Бодюк. Черги не було, і вона могла мене прийняти. До того ж мені було реально. Я їй так і сказала, але вона виставила мене за двері. Лікар з кабінету навпроти Володимир Скляров мене відразу прийняв, коли побачив мій стан, хоча на той час у нього була черга. То де ж ефективність реформи?»

А ось Вікторія Швед стверджує, що підписала декларації із лікарями без проблем. Сімейний лікар сам прийшов додому, а ось педіатру скидала всю документацію у соціальній мережі, що спростило саму процедуру підписання декларацій.

"Декларація із сімейним лікарем – це своєрідна страховка держави, – каже директор комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги» (колишнія назва – поліклініка №1) Ігор Гнетньов. – Якщо пацієнт не підписав декларацію, право на медичне обслуговування він не втрачає, але розраховувати на весь комплекс (профілактика, раннє виявлення та інші послуги) за кошти держави він не зможе».

Тому медик закликає якнайшвидше визначитися зі своїм сімейним лікарем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні