«Щоб менше свиней при владі було, а більше поросят у хліві», – Олег Ляшко у Луцьку

3
0
«Щоб менше свиней при владі було, а більше поросят у хліві», – Олег Ляшко у Луцьку
У Луцьку побував лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Під час зустрічі з працівниками і підопічними місцевого геріатричного пансіонату він розповів, що зробить, коли стане Президентом України.

«МЕНШЕ ТРЕБА КРАСТИ!»

«Моя програма проста і зрозуміла кожному. Це – відновлення економіки, створення нових робочих місць і, як наслідок, подолання бідності, достойні зарплати й пенсії для українців», – сказав майбутній кандидат у президенти.

Уже сьогодні команда Олега Ляшка в парламенті добивається, щоб у держбюджеті на наступний рік мінімальна зарплата була зафіксована на рівні 6 тисяч гривень, а мінімальна пенсія – 3 тисячі.

Як відомо, уряд пропонує підняти мінімальну зарплату з 3723 до 4173 гривень, а мінімальну пенсію – на жалюгідні 62 гривні – з 1435 до 1497 гривень. Тим часом принизливі пенсії розміром 1,5 тисячі гривень отримують 4 мільйони українців. Це насамперед колишні колгоспники, чорнобильці та військовослужбовці.

«Нехай на 4 тисячі мінімалки спробують місяць жити ті, хто хоче її встановити», – каже Олег Ляшко.

А на запитання про те, звідки взяти гроші на підвищення соціальних стандартів, одразу дає відповідь: «Менше треба красти!»

Команда Радикальної партії і її лідер послідовно борються за закриття офшорів для українських олігархів, проти розкрадання державного бюджету, за розвиток економіки й, зокрема, аграрного сектору.

«Я хочу і зроблю так, щоб не везли часник з Китаю, яблука – з Аргентини, а полуниці – з Польщі, а все вирощували і продавали тут, в Україні», – стверджує майбутній кандидат у президенти.

На його переконання, держава не повинна платити тим, хто не хоче працювати, через центри зайнятості, а має допомагати фінансово тим, хто, наприклад, хоче купити трактор чи комбайн.

Двадцятого вересня Верховна Рада підтримала і направила до Конституційного Суду законопроект Олега Ляшка, в якому команда Радикальної партії пропонує закріпити в Конституції право власності на сільськогосподарські землі виключно за фермерами-громадянами України. Аби раз і назавжди визначити, що господарем на українській землі є український фермер, і щоб жодні олігархи чи транснаціональні корпорації не зазіхали на найдорожче, що є в Україні – її родючі землі.

«Я добиваюся, щоб менше свиней при владі було, а більше поросят у хліві», – так просто, але влучно пояснив Олег Ляшко свою політику щодо відродження українського села пенсіонерам у Луцькому геріатричному пансіонаті.

Ляшко обіцяє перетворити країну на велику будову. Олег-будівничий, так, на переконання лідера Радикальної партії, люди називатимуть його, коли він стане Президентом.

«Ляшко ввійде в історію як Президент, що відбудував Україну», – каже політик. Він обіцяє зводити у селах ФАПи, клуби, школи, дитсадки, аби українське село ожило і «не світилося з 20 хатів вікна у десятьох», як сьогодні, а щоб в кожній сільській оселі лунав дитячий сміх.

«ХОЧУ, ЩОБ НІХТО ВАС НЕ ОБРАЖАВ»

Майбутній кандидат у президенти України завітав у Луцький геріатричний пансіонат не випадково. Адже команда Радикальної партії на Волині активно співпрацює з цим закладом.

За останні два роки за сприяння фракції Радикальної партії у Волинській обласній раді для потреб закладу милосердя виділено 800 тисяч гривень.

З них 500 тисяч гривень використали на ремонт покрівлі прального корпусу пансіонату, заміну вікон і дверей, внутрішній ремонт приміщення. Частково також закупили обладнання для прального корпусу.

Тому Олег Ляшко насамперед зайшов у пральню. Жінки, які тут працюють, в один голос дякували радикалам за такий чудовий подарунок.

«Для нас дуже важливо, щоб ви трудилися в нормальних умовах, – каже Олег Ляшко. – Ви ж отримуєте мінімалку. А ми добиваємося, щоб підняти мінімальну зарплату, пенсії, щоб була увага й підтримка трудовій людині, щоб не дати жодній владі забути про ветеранів, які віддали свої кращі роки роботі».

Двісті тисяч гривень із виділених коштів використали для ремонту внутрішніх приміщень харчоблоку та їдальні. Також за «вибиті» радикалами гроші зробили ремонт головної галерії та сходинкових маршів.

Директор закладу Алла Гнатюк принагідно попросила гостя допомогти з утепленням фасаду приміщення. Адже підопічним, особливо лежачим, хочеться тепла у прямому й переносному значенні. А взимку через те, що будівлю зведено давно, температура в кімнатах +20 градусів.

Олег Ляшко порадив замовляти проектну документацію, а зі свого боку пообіцяв звернутися до уряду, щоб виділив гроші за статтею соціально-економічного розвитку.

Біло головного входу – підопічні на інвалідних візках. Олег Ляшко підходить до них, вітається. Чоловік, почувши знайомий голос, усміхнувся.

«У нього проблеми з зором, – пояснює Алла Гнатюк. – Але бачите, як люди доброзичливо на вас реагують».

Ще один чоловік на візку без однієї ноги просить допомогти з коштами на проведення операції на оці. Це лучанин Віктор Білінський. Свого часу працював на шовковому комбінаті, налагоджував ткацькі верстати, у далекі плавання ходив. На старості залишився сам. Значну частку пенсії сплачує за перебування в закладі, а тих 600 гривень, що залишаються, вистачає хіба на ліки.

«У мене важка форма діабету, тому втратив ногу. А тепер ще катаракта поспіла. Звертався в клініку ока, там сказали, що на операцію потрібно близько 10 тисяч гривень. Назбирати такі гроші я не можу», – каже чоловік.

«Залиште свої координати, – каже йому Олег Ляшко. – Чим зможемо, допоможемо».

В актовій залі лідера Радикальної партії вже чекали підопічні закладу. Усім присутнім жінкам Олег Ляшко традиційно вручив по троянді. Люди щиро дякували політику за увагу й повагу до них.

«Я працюю, щоб не дати жодній владі забути про ветеранів. Хочу, щоб ніхто вас не ображав, щоб у державі більше економили, менше крали, поважали трудову людину», – звернувся Олег Ляшко до підопічних закладу.

На зустрічі також були присутні народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий, керівник Волинської територіальної організації Володимир Кравценюк і керівник фракції РПЛ у Волинській облраді Юрій Ройко.


Теги: ляшко, луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже гроші вибивали ляшківці в обласній раді а приіде Юля що для неі вибивали а що вибивали представники Порошенка так і Свободі і Укропу нічого не залишиться . А чому не сказали що з іх допомогю забрали приміщення в музею Волинськоі ікони , виселили магазин Освіта я розумію що Олегу легше буде керувати людьми які не читають і не відвідують музеів які є скарбом Украінського народу Якщо говорити про успіхи то говоріть свому босу про все.
Відповісти
Алег, не вганяй літніх людей у маразм
Відповісти
«МЕНШЕ ТРЕБА КРАСТИ!» , тобто коли стане президентом буде красти,тільки менше?Я правильно зрозумів Ляшка?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні