«Це результат нашої бездіяльності», – Савченко про пожежі на торфовищах

1
0
«Це результат нашої бездіяльності», – Савченко про пожежі на торфовищах
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко припустив, що загоряння на торфовищах в Камінь-Каширському, Любешівському та Маневицькому районах можуть бути ворожими провокаціями.

Про це він сказав під час оперативної наради у п’ятницю, 19 жовтня, пише «Волинська правда».

«Після літа я заспокоївся і почав гордитися своєю командою, Волинню. В нас влітку не було пожеж, неприємних «пригод» в літніх таборах, але прийшла осінь і почалось. Ці пожежі і підпали – результат нашої бездіяльності», – розпочав «оперативку» голова ОДА.

Перш за все Олександр Савченко доручив керівнику ДСНС перевірити всі населені пункти на дотримання пожежної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім гектарів торфу: на Волині гасили масштабну пожежу. ФОТО

«Ми дочекалися, коли півобласті горить. Наша робота пояснювати та «просвіщати» людей. Хай кажуть, що і ми палили і наші діди палили. То й колись людей палили, це ж не означає, що потрібно зараз це робити», – сказав Олександр Савченко.

Також губернатор висловив своє невдоволення тим, що про пожежі дуже пізно повідомили, бо в Маневицькому районі пожежа розпочалась в суботу, а повідомили про це тільки в понеділок.

«Це саботаж», – заявив голова ОДА.

Натомість голова Маневицької РДА Андрій Линдюк запевнив, що ситуація не настільки критична, наскільки її «роздули» журналісти.

«Ситуація не така критична, як показує телебачення. На сьогодні на торфовищах залишились маленькі осередки пожеж, але до кінця завтрашнього дня цю проблему вирішать», – зазначив голова Маневицького району.

Крім версії про загоряння торфовищ через спалювання сухої трави, Олександр Савченко висловив ще одне припущення.

«Підпали можуть нести диверсійний характер, з боку наших північних сусідів. Можуть бути і такі варіанти. Я буду просити СБУ дослідити це питання», – підсумував губернатор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто вимагає ці землі безкоштовно, той і підпалив.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні