Коли газ для населення подешевшає: думка економіста

3
-1
Коли газ для населення подешевшає: думка економіста
В Україні газ для населення подешевшає тоді, коли ціни встановлюватиме ринок, а не політики.

"Середньострокова мета уряду - перестати регулювати ціни в ручному режимі", - заявив економіст Павло Кухта, - передає gazeta.ua.

Зараз ринкова ціна газу становить близько 14 тис. грн за тис. кубометрів. У жовтні "Нафтогаз" продає газ промисловості за 10,5 тис. грн.

"Нафтогаз" не може створити жодну монополію, якщо ви як громадянин можете вільно купити у трейдера газ. Приватні трейдери більш конкурентні, швидкі, працюють краще, ніж велика державна махіна. Вони зайняли більшу частину ринку", - каже експерт.

За його словами, щойно з'являться умови і ринкова ціна, приватні компанії постачатимуть газ населенню на умовах конкуренції.
Теги: газ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вистачить нам ринкрвої ціни на автозаправках. Надіймось. Більш за все такі думки експертів, це початок обробки народу перед продажем газових родовищ.
Відповісти
Коли злодії в законі від Ахметова до Луцька будуть сидіти і конфіскують те що вони з нас награбували.
Відповісти
Газ подешевшає тоді, коли ми українці будемо керувати своєю.державою, і зможемо своїх же прокравшихся чиновників вішати на майдані.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні