--> Луцьким пенсіонерам дарують квитки в драмтеатр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьким пенсіонерам дарують квитки в драмтеатр

0
-1
Луцьким пенсіонерам дарують квитки в драмтеатр
В суботу, 27 жовтня, Громадянський Рух «СВІДОМІ» презентував новий соціальний проект – «Доступний театр для пенсіонерів». 65 осіб з радістю і прийшли подивитися драматичну комедію «Циліндр», пише інформаційне агетство «Конкурент».

Нагадаємо, ця громадська організація вже має хорошу традицію – відвідування пенсіонерами кінотеатру. За час існування проекту понад 300 лучан поважного віку переглянули цікаві стрічки як українського, так і зарубіжного кінематографу.
А тепер – нова ініціатива.

Директор Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива переконаний, що ця ініціатива потрібна, адже за таких умов створюються однакові можливості для відвідування театру усіма охочими. Тож проект громадської організації, засновником якої є Андрій Покровський, йому сподобався.

«Я знаю людей, які люблять театр і ходили туди, але зараз у них такої можливості немає. І якраз ця ініціатива від Громадянського Руху «СВІДОМІ» дозволить пенсіонерам відвідувати вистави. Ми виділили гарні місця їм на 1, 2, 5 рядах, тому пенсіонери відчують, що до них є увага. Я думаю, що усі отримають позитивні емоції, адже ми для початку запропонували комедію «Циліндр» італійського драматурга Едуардо де Філіппо. Ця вистава – це сумна але правдива комедія, як наше життя», – зазначив директор театру.

Самі ж пенсіонери вдячні, що у суботній вечір вони перебувають у театрі та насолоджуються грою акторів.

«Пропозицію «СВІДОМИХ» прийняли з радістю, тому що вважаємо, що старше покоління у суспільстві не особливо оточили увагою, тому кожна хороша справа нам приємна і ми ідемо назустріч. Завдяки Громадянському Руху відвідуємо кінотеатр у «Промені», а тепер ще й будемо у драматичному театрі сидіти з квитками і не оглядатися, що хтось підніме і скаже «Встаньте і перейдіть на інше місце», - розповіла відвідувачка театру Людмила Сімон.

А пані Галина розповіла, що востаннє відвідувала театр ще за радянських часів, тому ініціатива громадської організації їй цікава, і тепер старатиметься потрапляти на вистави якомога частіше. Також вона емоційно подякувала за небайдужість до пенсіонерів.

Співзасновник Руху Тарас Шкітер сподівається, що новий проект буде успішним.

«Ми реалізовуємо багато потрібних проектів, а сьогодні презентуємо ще один. Це «Доступний театр для пенсіонерів». Ми пропонуємо усім пенсіонерам звертатися до нас, адже й надалі організовуватимемо перегляди вистав. Хочемо подарувати пенсіонерам культурний відпочинок, адже через низку причин, у тому числі з невеликими пенсіями, не кожен може дозволити собі культурне життя, а ми хочемо їм у цьому допомогти. Я сподіваюся, що цей проект буде користуватися популярністю», – зауважив Тарас Шкітер.

Своєю чергою координатор проекту Євгеній Мікоян запевнив, що у Громадянському Русі «СВІДОМІ» прислухалися до бажань пенсіонерів, саме тому співпраця із театром стане постійною.

«Основна мета проекту – підвищити доступ до культурних розваг для наших пенсіонерів. Адже у той час, коли зростають тарифи, падає купівельна спроможність, пенсіонери не можуть собі дозволити будь-яке дозвілля. Ми вважаємо, що більшість пенсіонерів – це активні і цілеспрямовані люди, і їхнє дозвілля повинне бути цікавим», – резюмував координатор.

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.
Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.
Координатор проекту Євгеній Мікоян.
Координатор проекту Євгеній Мікоян.
Сцена з вистави.
Сцена з вистави.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні