Чому у Луцьку треба перейменувати вулицю Ярощука

4
-5
Чому у Луцьку треба перейменувати вулицю Ярощука
Пояснили, чому потрібно перейменувати вулицю Ярощука у Луцьку.

Про це стало відомо у середу, 31 жовтня, під час пленарного засідання 48-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, в рамках закону про декомунізацію в Луцьку хочуть перейменувати 17 вулиць та два провулки.

Зокрема, вулицю Боженка хочуть перейменувати на Магістральну, Говорова – на Павла Чубинського, Корнійчука – на Новодворської, Красовського – на Галини Коханської, провулок Красовського – на Галини Коханської, Молодогвардійську – на Межову, Нікішева – на Михайла Вербицького, Панфілова – на Повстанську, Революційну – на Акацієву, Макаренка – на Долинну, Островського – на Сірої Дивізії, Швецової – на Новоброварну, Папаніна – на Арсена Річинського, Ярощука – на Святого Миколая, провулок Червоноармійський – на Черешневий, Воїнів-інтернаціоналістів – на Воїнів-афганців, Федорова – на Воїнів-добровольців, Гастелло – на Люблінську, Ватутіна – на Ліщинову.

Перейменувати хочуть і провулки. Зокрема провулок Красовського пропонують назвати в честь Галини Коханської, а Червоноармійський перейменують у Черешневий.

Представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук розповіла, що вулиця, названа в честь Юхима Ярощука першочергово підлягає перейменуванню.

«Потрібно перейменовувати вулиці, названі в честь людей, які мали посади у комуністичних партіях. Юхим Ярощук був секретарем Рожищенського народного комітету КПУ, також був членом ревізійної комісії КПУ», - зауважила Леся Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто така ця Леся Бондарук? Хто такі Новодворська та Коханська??? Сіра Дивізія,...!? Люди схаменіться!!! Так не можна сплюдрувати історію батьків та дідів через те що працювали в Компартії!!! Сучасники, Ви багато добра після себе залишите???
Відповісти
ВИ БАЧИТЕ СКІЛЬКИ ТАМ БЕЗЛИКИХ НАЗВ .ОТОЖ --ЧИ РАДИЛИСЬ ЦІ "знавці" з жителями названих вулиць?
Відповісти
А чим завинив ГАСТЕЛЛО , який загинув на початку війни з фашистами . ВІН був командиром бомбардувальника .
Відповісти
Ого ! Влада Луцька засадить нашу вулицю ліщиною .Будемо лускати восени горішки .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні