Махінації з «євробляхами»: десятки волинян раптово виявили, що на них оформлені авто. ВІДЕО

4
4
Махінації з «євробляхами»: десятки волинян раптово виявили, що на них оформлені авто. ВІДЕО
На Волині перевізники, які доправляють до України автомобілі на іноземній реєстрації, влаштували шахрайську схему.

За кількасот гривень у місцевих жителів беруть копії їхніх документів. Потім з'ясовується, що саме на них записані автомобілі на євробляхах, йдеться у сюжеті "ТСН".

Наталя Літковець не стримує сліз, бо хотіла заробити 600 гривень, натомість дістала 17 тисяч штрафу за  незаконне ввезення до України двох авто.

"Це космічні гроші. Я заробляю в лісі на ягодах, щоб дітей вдягнути в школу", - скаржиться жінка.

Про ввезення машин, переконує вона, навіть не знала – незнайомець, який приїхав у їхнє село, казав, що на її документи купить у Польщі інший товар. У машині сказав, що той товар у багажнику.

Її колега по нещастю про свій зв’язок із євробляхами дізнався, коли їхав на заробітки.

"Митник кличе мене: тут на тобі машина. Кажу: та не може такого бути! Каже: переїжджали тоді кордон? Так, кажу, переїжджав, але я переїжджав, щоб товар перевезти, а тут така ситуація", – пояснив Олександр Ворсін.

Ошукані твердять, що на гачок шахраїв потрапили сотні людей.

"Навіть студенти їдуть з Варшави, вчаться там вуЛюбліні, переїжджають кордон, просто на підсадку сідають, приїжджають додому – на дітей вже є машини", – каже Зорина Галкевич.

Жертвою автоспекулянтів став і брат Зорини. Щоби позбутися фіктивного авто, родина зв’язалася з перевізником, але той сказав, що де зараз машина – навіть не підозрює:

"Вони виїхали і заганяти їх ніхто не планував. І всі знали, на що їхали, а те, що зараз розумників корчать – це не допоможе. Не хотіли б їхати – не поїхали б".

Перевізники працюють через посередників, яким платять певну суму за людину. Якщо ж обурені жертви виходять на них – переконують не панікувати.

На митниці розповідають, що такі злочинні схеми існують по обидва боки кордону, і винні тут не лише дурисвіти, а й люди, які дозволили скористатися своїми документами.

"Митниця контролює переміщення товару, ми не контролюємо переміщення людей. Сумніваюся, що люди не знали, навіщо вони дають документи. Всі ж знають, що безплатний сир – тільки у мишоловці", –пояснює речниця Волинської митниці ДФС Валентина Черниш.

У поліції вже є 10 звернень від ошуканих людей. Правоохоронці розпочали розслідування і кажуть, що вже мають кількох підозрюваних перевізників.

"Буде перевірена і ця версія, на рахунок причетності працівників митниці", – пообіцяв заступник начальника Нововолинського відділення поліції ГУ НП у Волинській області Вадим Сватко.

Усім потерпілим юристи радять звертатися до поліції.

"Це убезпечить і від сплати штрафу, а також в подальшому можна встановити, чи мало місце порушення", – аргументує Олег Лягутко.

Проте більшість із тих, хто потрапив на гачок махлярів, бояться.

"Ой, мені хату приїдуть спалять, я боюся – в мене діти. Вони беруть людей, де багатодітні – знають, що люди не будуть подавати, не будуть наймати адвоката", - вважає Зорина Галкевич.

Якщо ж зловмисників знайдуть, за афери та підробку документів їм загрожуватиме до 12 років ув’язнення. Проте жодної такої справи у суді на Волині досі не виграли.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хватить кретинам в руки давати колеса!
Відповісти
Спочатку махають на майдані прапорами різних партій за 500грн на день,продають голос під час виборів,а потім плачуть,що погано жити,бо ті,за кого махати прапорами зробили народ біднішими...зараз так само,думав,що самий розумний ,бо заробив пару сотень,а тут штраф 17тис....невже ви думаєте,що хтось отак просто роздає гроші??і не треба мені зараз розписувати тут,що людей держава довела до відчаю і люди йдуть на такі кроки!просто думали,що хитрий і заробиш,а вийшло,як завжди-дурень,який попав на гроші.
Відповісти
Шахраї і бидлоття. Вірним курсом йдемо вперед. Головне влада імпотенти і хабарники.
Відповісти
жлоби і люмпен, за 500 грн рідну матір продадуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні