У Луцьку хочуть зробити платні дитсадки та школи

3
0
У Луцьку хочуть зробити платні дитсадки та школи
Пропонують зробити відвідування дитсадків та шкіл платними для дітей, які не прописані у місті Луцьку.

Про це йдеться у проекті рішення сесії міськради про встановлення плати за надання освітніх послуг в закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку.

«Відповідно до ст. 93 Бюджетного Кодексу України, в рамках децентралізації та прийняття Закону України «Про освіту» виникла необхідність врегулювати питання територіальної доступності повної загальної середньої освіти та вирішення проблеми існуючих черг на зарахування дітей у заклади дошкільної освіти міста», – йдеться у проекті рішення.

У статті 13 Закону України «Про освіту» визначено, що кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. У закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І по-закону вони зараз безкоштовні,але по-факту ,вони є платні!
Відповісти
А вищеназвані заклади вже давно платні
Відповісти
А давайте перепишемо Конституцію України і будемо брати плату й за водздух
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні