«Проводили слідчі дії», – військова прокуратура відкидає звинувачення у рейдерстві в Луцьку

0
-1
«Проводили слідчі дії», – військова прокуратура відкидає звинувачення у рейдерстві в Луцьку
Військова прокуратура Західного регіону України відреагувала на публікацію інтернет-видання «Волинь24» про можливе рейдерське захоплення майна на вулиці Карпенка-Карого, 3 у Луцьку. Військова прокуратура Луцького гарнізону 7 грудня на підставі ухвали суду проводила слідчі дії в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження. Інформацію про перевищення повноважень військовим прокурором при проведенні слідчих дій військова прокуратура Західного регіону назвала недостовірною.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби військової прокуратури Західного регіону України, розміщеному 8 грудня на сайті правоохоронного органу.

В публікації під назвою «Військова прокуратура Західного регіону України спростовує інформацію медіа про можливі неправомірні дії працівників військової прокуратури Луцького гарнізону», зокрема, йдеться:

«В інформації низки інтернет-ресурсів під назвою «У Луцьку військового прокурора звинувачують у рейдерському захопленні майна» розповсюджена недостовірна інформація із посиланням на представників орендного будівельно-монтажного управління «Репер» про перевищення повноважень військовим прокурором при проведенні слідчих дій».

Нагадаємо, на вулиці Карпенка-Карого, 3 у Луцьку заварили в’їзні ворота на територію, за яку йде спір у судах, і змінили вхідний замок в адмінбудівлі. Представники підприємства, які займали цю територію, звинуватили у рейдерському захопленні майна військового прокурора. «Він захопив не тільки територію, але й приміщення, про що свідчать зварювальні встановлені агрегати, які не притаманні обшуку», – заявила в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» директор юридичної консалтингової компанії Олена Черьомуха, яка представляє орендне будівельно-монтажне управління «Репер» в судах.

Інформація у нашому виданні закінчується реченням: «Інтернет-видання «Волинь24» чекає на коментар військової прокуратури Західного регіону».

Військова прокуратура Західного регіону повважала за потрібне розмістити свій коментар на своєму офіційному сайті.

У ньому вона повідомляє, що «військова прокуратура Луцького гарнізону, захищаючи інтереси держави від незаконних рейдерських посягань, 7 грудня 2018 року на підставі ухвали суду проводила слідчі дії в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження з метою встановлення осіб, котрі безпосередньо здійснили рейдерське захоплення земельної ділянки Міністерства оборони України. Йдеться про територію виробничої бази ДП «Західне управління капітального будівництва МО України», що у м. Луцьку на вул. Карпенка-Карого, 3».

У правоохоронному органі зазначають, що «приналежність вказаного майна до земель оборони підтверджується правовстановлюючими документами, фотокопії яких військова прокуратура готова надати ЗМІ. Також приналежність спірного майна до державної форми власності встановлено судами першої та апеляційної інстанції, що приховала від журналістів представник суб’єкта господарювання у суді, надаючи їм інформацію».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні