У СБУ назвали одну з версій вбивства активістки Гандзюк

0
2
У СБУ назвали одну з версій вбивства активістки Гандзюк
Служба безпеки України повідомила, що відпрацьовує версію, згідно з якою радницю міськголови Херсона Катерину Гандзюк вбили через її позицію щодо незаконної вирубки лісу на Херсонщині.

Зазначається, що Гандзюк викрила причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області, - передає Громадське.

Також в СБУ повідомили, що наразі в скоєні злочину за ст. 115 Кримінального кодексу висунуто звинувачення семи фігурантам справи.

Також у межах досудового розслідування СБУ встановило, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприянням посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснювалася незаконна вирубка лісів. Факт вирубки маскували під санітарну обрізку.

4 грудня стало відомо, що у справі вбивства Гандзюк оголосили ще одну підозру. Сьомим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін (імені генпрокурор не назвав). За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами генпрокурора, Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило усіх замовників та організаторів убивства Гандзюк.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні.

Гандзюк критикувала обласне управління Нацполіції Херсонщини й інші органи влади. Восени 2017-го вона у дописі на Facebook звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара — 3% від сум усіх підрядів і тендерів. Відтак Антощук написав заяву «заднім числом», що йому нібито пропонували хабар. А згодом правоохоронці прийшли з обшуками на роботу до самої Гандзюк.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство. Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International закликало правоохоронців до результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні