Показали, яким був палац у Воротневі

1
6
Показали, яким був палац у Воротневі
У селі Воротнів Луцького району був палац.

Світлину цієї архітектурної будівлі, яка була зроблена до Першої світової війни вдалося відшукати історику Тетяні Яцечко-Блаженко, - передає ІА ВолиньPost.

Маєток у Воротневі на Волині вважався одним із найгарніших літніх резиденцій, адже його власники тут перебували переважно в літній період. Палац був оточений великим парком, вхід до якого був через в’їзну браму.

Перші згадки про село Воротнів, в архівних документах датуються XVIII століттям. Відомо, що маєток теж вже був у ХVIII столітті, проте імена його перших господарів невідомі.

В другій половині ХІХ століття Воротнівська резиденція перебувала у власності Олександра Кучинського гербу Слєповрон. Його дружиною була Йоанна Вульферсон. В подружжя було три доньки.

Палац був знищений в роки Першої світової війни. Поблизу знаходилась капличка в стилі ренесансу та бароко, воно проіснувала до 1939 року, проте її зображення не вдалось розшукати.

Найвидатнішою пам’яткою архітектури на території цього села є церква Різдва Пресвятої Богородиці. Вона була побудована у 1785 році на кошти поміщиці Магдалени Кучинської та подарована нею жителям села.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
моя бабуся розповідала, що у вирізаному вандаловладою парку, було надцять сортів каштану. він був вражаючим. нині на тому місці ферма.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні