Кого втратила волинська земля у 2018 році

0
2
Кого втратила волинська земля у 2018 році
Інтернет-видання «Волинь24» пропонує читачам згадати відомих людей Волині, які цьогоріч відійшли у вічність.

Відійшли у вічність двоє ветеранів ОУН УПА: 92-річна Віра Місюк родом з села Прилуцьке Ківерцівського району та 88-річна Ганна Матвійчук уродженка села Жидичин Ківерцівського району.


Віддав душу Богу відомий волинський письменник і журналіст, багаторічний редактор газети «Вільна думка» Микола Панасюк. У Луцьку 5 квітня його не стало.


Після довготривалої боротьби з онкологією 14 квітня перестало битися серце ковельчанки Настуні Абрамчук.


На 89 році життя у Рожищі 24 квітня помер вояк УПА, в’язень сталінських репресій Іван Тупайло.


На 93 році життя 11 травня помер почесний громадянин Волині Карл-Герман Крог. У 2010 році німцю призвоїли почесне звання.


30 червня Луцьк втратив краєзнавеця-аматора, ентузіаст збереження Старого міста і екскурсовода Луцького підземелля Олега Виноградова.


У селі Духче Рожищенського району на Волині 4 липня поховали музиканта, керівника відділу духових інструментів Рожищенської районної дитячої музичної школи Петра Завіруху. Саме в цей день йому виповнилося б 47 років.


Не стало онкохворого Романа Гальчика із Нововолинська 31 липня. Хлопець раптово впав у кому.


Не стало 12 серпня відомого археолога і геолога Валерія Пясецького. Волинянин був відкривачем і першодослідник таких відомих пам'яток як ашельке місцезнаходження Меджибіж, мустьєрська стоянка Жорнів, пізньопалеолітична стоянка Бармаки та багато інших.


Відійшов у вічність декан факультету мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Гордійчук. Чоловік помер від раку 15 серпня.


На 61-му році життя 23 серпня відійшов у вічність легендарний футболіст і тренер, найкращий бомбардир в історії команди «Волинь» (Луцьк), майстер спорту СРСР Андрій Федецький.


23 серпня перестало битися серце історика-архівіста, релігієзнавця, почесного професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, дійсного члена Інституту дослідів Волині у Вінніпезі, кандидата церковно-історичних наук Володимира Рожка.


Раптово помер колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Журахівський. Чоловік працював заступником голови Волинської облдержадміністрації за першої каденції Бориса Клімчука. Про сумну звістку стало відомо 27 серпня.


16 вересня помер відомий діяч, голова Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих, учасник Революції гідності Ігор Гураль.


У віці 63-х років 22 вересня помер Герой України, екс-директор Луцького ремонтного заводу «Мотор» Микола Матрунчик.


6 грудня перестало битися серце декана хімічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олега Парасюка.


Інтернет-видання «Волинь24» висловлює щирі співчуття близьким та рідним померлих.

Підготувала Олена ЯКОБЧУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні