У Луцьку піротехніку продавали навіть дітям, незважаючи на заборону

0
-3
У Луцьку піротехніку продавали навіть дітям, незважаючи на заборону
Нагадаємо, Луцька міська рада заборонила використовувати феєрверки на території міста без спеціального дозволу. Втім, придбати піротехніку у Луцьку виявилося дуже просто.

Про рейд правоохоронців повідомляє "5 канал".



Це – Варшавський ринок у Луцьку. Пожежники та поліцейські ходять торгівельними рядами та пильнують, чи не продають феєрверки.

"Ці заходи проводяться з метою виявлення порушників, оскільки правила пожежної безпеки забороняють на ринку продаж піротехнічних виробів", – розповідає Катерина Побережник, співробітник луцького відділу ДСНС.

На ринках українських міст заборонений продаж піротехнічних виробів. Однак, це не зупиняє спритних продавців, які прагнуть заробити напередодні Нового року. Щоб зловити таких порушників, на одному з луцьких базарів поліцейські та пожежники влаштували рейд.

На одній із точок продавці відкрито торгують забороненими на ринку петардами та феєрверками. Продають товар навіть дітям. Тільки-но продавці дізнаються про рейд на ринку, одразу ховають увесь товар і припиняють торгівлю. Притягнути їх до відповідальності не вдається.

Учасники рейду зайшли до торговельного центру. В одному з магазинів на вітрині та під прилавком помітили феєрверки. Продавець провину в неналежному зберіганні піротехнічних виробів визнав. На нього склали протокол. Санкція відповідної статті передбачає накладення штрафу від 35 до 60 мінімумів доходів громадян.

До феєрверків у новорічну ніч у лучан ставлення неоднозначне.

"В першу чергу слід дивитися на якість феєрверків, якщо їх вже купувати, але я не вважаю це настільки потрібною річчю, на це не витрачаю свої кошти", – говорить одна з мешканок міста.

"Якщо діти користуються такими вогненебезпечними засобами, то тільки під контролем старших, а сам не купую", – говорить лучанин.

Інший каже: "Нині це напружує у зв'язку з тим, яка ситуація в нас в країні і якось це страшно, коли вони бахкають, а не весело".

У Луцьку міська рада заборонила використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні