«Діти все одно захворіють»: чому продовження канікул у Луцьку – неефективне

3
-2
«Діти все одно захворіють»: чому продовження канікул у Луцьку – неефективне
Школярі, які нещепленими повернуться на навчання у школи, де зафіксовані спалахи кору, все одно захворіють на кір.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповіла виконувач обов’язків директора Волинського обласного лабораторного центу міністерства охорони здоров’я України Наталія Янко.

Нагадаємо, через високий рівень захворюваності на кір луцьким школярам продовжили канікули з 11 січня до 20 січня.

Начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко пояснила, що продовження канікул ніяк не вплине на навчальний процес у місті, окрім того, що діти матимуть більше навантаження на початку семестру. Тобто вони не будуть відпрацьовувати канікули по суботах.

За її словами, в період зимових канікул, тобто з 28 грудня у ЗОШ №5 зафіксували сім випадків захворювання на кір.

«Позавчора повідомили, що на кір захворіли дві дитини в різних класах, до кінця дня ще дві дитини, а сьогодні вже є інформація, що захворіло ще дві дитини й вчитель. Навіть, якщо взяти лише цю школу – це сім випадків за канікули, це сім різних класів та вчитель», – пояснила освітянка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку невакцинованим дітям можуть заборонити ходити до школи

Наталія Янко каже, що сьогодні найбільш актуальним в області є захворювання на кір, ГРВІ та грип.

«Ситуація є достатньо напружена як в Україні, так і в нашій області. Єдиним заходом щодо недопущення поширення інфекції є проведення імунопрофілактики, тобто забезпечення вакцинації не менше 95% населення», – сказала вона.

За словами Наталії Янко, з початку 2019 року на Волині зареєстровано 192 захворювання на кір. Зафіксували вісім діючих спалахів на території області: у Луцьку, Луцькому, Ратнівському, Локачинському та Рожищенському районах.

«Якщо спалахи є в організованих колективах, то варто звернути увагу на те, що сам збудник зберігається в приміщенні і може йти через вентиляційні канали протягом двох годин. Те ж саме може бути в маршрутних таксі і так далі. Школи – це організовані колективи, де діти тісно контактують між собою, тому в таких закладах іде швидке поширення цієї небезпечної інфекції», – розповіла медик.

Наталія Янко наголошує на тому, що в ЗОШ №5, де зафіксували найбільше спалахів кору, 9% дітей є нещепленими.

«Навіть, якщо приймаються рішення органами влади чи управліннями освіти продовжити канікули, то вони не будуть ефективними. Тобто, всі діти, які знову вийдуть нещепленими в цю школу, вони обов’язково захворіють», – пояснила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нашій школі захворіло 3 щеплених дітей. Як це пояснити.
Відповісти
навіть якщо захворіли, то перебіг хвороби набагато легший, ніж у невакцинованих. і нема летальних випадків.
Відповісти
Чомусь саме захворіли щеплені діти,і це в більшості випадків,в не щеплених більший імунітет виявляється.З цього виходить абсурд,що вакцина яка має привита дитина повинна бути стійкою до хвороби набагато швидше підхоплює її збудника чим не привита .Тут і відкривається вся правда «вакцинації»прийшла партія треба її використати,протестувати на українських дітях,а в разі ускладнень відповідального незнайдеш,мов батьків самі підписали добровільно .А коли стається летальний випадок всі розводять руками ,і причиною смерті буде написано будь шо тільки не вакцина,а батьки то прекрасно знають в чому правда,а доказати безсильні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні