У «Карабасі Барабасі» варять унікальне пиво й планують продовжувати експерименти*

0
-2
У «Карабасі Барабасі» варять унікальне пиво й планують продовжувати експерименти*
Ось уже п’ять років в Луцьку працює унікальний заклад – броварня «Карабас Барабас», де можна не лише добре провести час з друзями, а й скуштувати справжнє, крафтове пиво.

Аби більше дізнатися про те, як варять пиво ми поспілкувалися з технологом Інною Юрковською та пивоваром Олександром Томашевським.

В броварні «Карабас Барабас» варять справжнє, натуральне, крафтове, або, як його ще часто називають «ремісниче» пиво. На високоякісному обладнанні працює справжній професіонал – Олександр Томашевськй.

Чоловік навчався у Празі й закоханий у власну справу. Оскільки процеси в таких броварнях не автоматизовані, то потребують постійного контролю, тож навіть на розмову пивовар іде з таймером, аби точно розраховувати час. Жартує, що навіть вихідних немає, адже постійно треба «доглядати» за пивом. «Розмовляти з ним», - підказує технолог броварні Інна Юрковська. Саме завдяки такому ставленню й напій смакує по-особливому, душевно.

Зараз в «Карбасі Барабасі» традиційно в меню є шість видів пива. П’ять з них, зазвичай сталі, а ось одне буде постійно змінюватися. Так, спеціально до свят приготували Mandarin Ale. Зовсім скоро цінителям запропонують ще одну новинку – Goldbeer Limited special beer.

«Коли я навчався мистецтву пивоваріння в Чехії, то бачив неймовірні поєднання, скажімо варили гарбузове пиво, або ж виготовляли напій зеленого відтінку. І усе це, звісно, з натуральних продуктів. Без барвників, чи інших інгредієнтів», - зазначає пивовар. «Взагалі у нас дуже творча професія! До того ж, власники дозволяють експериментувати й творити», - продовжує технолог. Тож зараз у пиво додають мед, до речі, з усіх можливих варіацій зупинилися на гречаному. Він дає найбільш насичений смак. Також у деяких видах пива є грейпфрут та інші цитрусові.

Зрозуміло, що жоден пивовар усіх секретів не видає, але каже, що готовий до експериментів.
Так, за словами Олександра Томашевського, він хоче варити не стандартне пиво, наприклад фруктове та навіть квіткове. Більше того, дещо з цього вже є у планах «Карабасу Барабасу».




Звісно, прислуховуються у закладі й до думки гостей, саме тому завжди раді отримати відгук про те, чи інше пиво. До речі, якщо потрапляєте у Карабас вперше, то можна обрати дегустаційну доріжку й спробувати усі види пива, аби обрати те, що смакує найбільше. Звісно ж, до кожного пива пропонують й відповідні страви.

У закладі зазначають, що планують й надалі дивувати справжніх поціновувачів пива й варити цікаві види цього напою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні