Чому за комуналку доведеться платити більше

10
4
Чому за комуналку  доведеться платити більше
Майже місяць минув з часу введення в дію нових тарифів на послуги ДКП «Луцьктепло» з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Чому і коли за тепло і воду доведеться платити більше, пояснюють на ДКП "Луцьктепло":

Отож, перерахунок тарифів проводився коригуванням лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулись зміни цін: газ, електроенергія, зарплата.

ДКП «Луцьктепло» провело нарахування плати за послугу з централізованого опалення у грудні 2018 року в розмірі 41,14 грн за кв.м. У цю суму враховане споживання послуги за старими тарифами впродовж перших 20 днів грудня та впродовж 11 останніх за новими.

Про розмір нарахування плати за послугу з централізованого опалення у січні 2019 року повідомлять додатково.

Для зменшення навантаження на сімейний бюджет впродовж опалювального сезону з підприємством можна укласти договір реструктуризації, за яким платежі за послуги з централізованого опалення будуть розбиватися на рівномірні частини на всі 12 місяців замість 6 місяців опалювального сезону.

Кваліфіковану консультацію з питання укладення договору реструктуризації можна отримати, звернувшись в центр обслуговування споживачів, відділ збуту чи юридичний відділ ДКП "Луцьктепло".

Нові тарифи ввійшли в дію раніше, ніж анонсувала НКРЕКП, тому, що ДКП «Луцьктепло» не підпадає під критерії регулювання НКРЕКП. У серпні 2017 року підприємство перейшло під регулювання Волинської обласної державної адміністрації щодо здійснення ліцензування діяльності у сфері теплопостачання та до виконавчого комітету Луцької міської ради, щодо встановлення тарифів. Так, для ліцензіатів НКРЕКП процедура розгляду, затвердження, оприлюднення та обговорення нових структур тарифів є значно довшою, ніж у ліцензіатів обласних державних адміністрацій, тому тарифи для них ввійшли в дію з 1.01.2019 р.

Втім, як для споживачів, так і для теплопостачального підприємства кращим є швидше приведення тарифів у відповідність. Оскільки під час періоду розгляду тарифів виникають втрати, які пізніше мають бути компенсованими чи споживачами, чи за рахунок міського бюджету у наступному коригуванні тарифів. Як, наприклад, покриття різниці в ціні природного газу, ціна для якого затверджена 1.11.2018 р. З цього ж дня ДКП «Луцьктепло» почало платити за цими цінами. Споживачі ж почали реально платити за цими цінами лише з 21.12.2018 р. У цей період лише за цією статтею витрат накопичено збитків на 15 млн грн. Тому чим коротша процедура, тим меншими є збитки, а виникнення втрат при найкоротшому періоді розгляду тарифів можливо уникнути взагалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто керує Україною??? Чому жити стає все гірше і гірше? Будьте ви прокляті гройсмани порошенки, депутатське бидло. Щоб здохли ви і ваші діти. Порох приїхав на Волинь лише на декілька годин, а смердить вже другу добу.
Відповісти
Ну і що ти мелеш,ідіот.Одзиваєш людей,проклинаєш.Може тобі президент ще підїзд підметатиме ...Якщо чекаєш собі керівника або царя,то тобі в протилежний бік.Вперед,шіхто не тримає.
Відповісти
Підїзд я підмету і сам. А порядок в державі навести, зупинити корупцію, ПРЯМИЙ ОБОВЯЗОК отих як ви кажете людей. Я не ідіот, а тобі українець пора озирнутись навколо, і подивитись як оті царьки знищують Україну і українців. Їм наплювати на закони, на людську мораль. Бидло яке спочатку вкрало гроші, за ті гроші купило собі дипломи, посади, звання не здатне народити нормальних дітей. Бидло народить тільки собі подібне бидло. Українець відкрий очі, і перестань лизати задки всякій наволочі. Навіть якщо та наволоч займає найвищі посади в державв.
Відповісти
Не пиши дурниць.Владу в країні вибирають люди,громадяни цієї країни.І на відміну віж білоруської рср і країни-окупанта в нас демократичні вибори і вибір зазжди є.Так багато недоліків,багато помилок,бідність,несправедливість.Але ми йдемо правильним шляхом.Читайте Конституцію.Президент несе відповідальність за оборону,нац.безпеку і міжнародну політику.Ми вибираємо депутатів ВР,яка формує уряд,відповідальний за економічний стан країни.Мені не потрібно озиратись,я живу в цьому.Багато проблем собі створюють українці,але відповідальностиі нести не хочуть.За гідне життя свої права потрібно боротись кожен день.
Відповісти
І ще.З такими думками,вам краще писати на волинських новинах,які фінансує "невловимий Джо".Він же голова облради,якого обрали волиняни.Дискусію не підтримаю,бо не дозволяють власники(видаляють).Та і читати ці "помиї"неприємно,думає що нормальним журналістам також.Але ж чомусь терплять.А на рахунок опалення, ми оплачуємо 21-23 грн.за кв.м.Тому що думали раніше і хочемо покращити своє життя.Хоча Луцьктепло практично банкрут,тільки про це багато не знають.
Відповісти
Я плачу податки, повністю сплачую комуналку, ніколи не сидів за крадіжки, стараюсь дорогу переходити по переходах, але не завжди. Тепер про владу. Так порошенка обрали люди, і вн мав би позбутись бізнесу, боротись з корупцією, думати про тих громадян які його обрали. А що маємо; так званий президент кришує генералітет, який знищує артсклади по всій Україні, сбу замість захисту тих складів охороняє свого пахана пороха. Так званий президент тайком їздить на відпочинок, коли на сході іде війна і гинуть люди. Порох обріс бізнесом у вигляді агрохолдингів, банків, продовжує шльопати свої батончики рошен. Пропихає незаконно свого кореша на посаду генпрокурора. Розвиває офшори. Гройсман зі своїм папульою злодієм взяв в українських банках більше десяти мільйонів доларів на своє підприємство ЮНІСТЬ, обанкротили його і не повернули державі ні копійки. Зате тепер він премєр. Пане українець спробуйте взяти хоч десяту частину такого кредиту, і не повернути. Де ви будете. Я поважав би владу, яка б складалась з порядних людей. А бариг,злодіїв, іншу наволоч ненавиджу.я поважав би владу, якби хоч трохи життя людей покращувалась. Тому я їх проклинаю, якщо це гріх, то мені й відповідати перед Богом.
Відповісти
Відкіля ви про все це знаєте?Вами маніпулюють,а ви "ведетесь".Ідеальних людей не буває,а хороша людина-не професія.В таких умовах,будучи на посаді президента,досить пристойно виконував свою роботу .Без помилок і розчарувать людей тут ніяк.Але здобутки в нас є і в міжнародній сфері і в обороні.Так ,є провали в подоланні корупції і в олігархізації.Але,якщо митник бере хабар,то йому його хтось дає.А дає,тому,що порушує законодавство контрабандист.Я нікого не навязую,вибір за вільною людиною,але вибирати емоційно неприпустимо.Серед інших кандидатур альтернативи на даний час не бачу,хоча можливо і помиляюсь.Нехай щастить.
Відповісти
Бізнес порошенка це брехня і маніпуляції??
Прокурор акоголік без відповідної освіти теж маніпуляції?? В інтернеті наберіть; Підприємство ЮНІСТЬ гройсманів; там знайдете багато цікавого. І всіх журналістів можна звинуватити в брехні? А ще наберіть в ютубі ; ЗУПИНИ ЛОСЯ пятий випуск; там побачите як наші депутати плюють на людей і закони. А чому за підробку, фальсифіквцію документів на найвищому рівні, використовуючи службове становище ніхто не відповідає. Я маю на увазі кнопкодавство. Де наш гарант конституції, де прокурор. Чому яценюк вільно розгулює по Києву, і де його стіна за мільйони гривень і де ті мільйони. Шановний Українець відкрийте очі, просніться, подивіться що зробили з Україною, людьми ця шайка мерзоти, і їхні папередніки теж не кращі. У росії зомбують людей. А Ви потрапили під порохівський зомбоящик.
Відповісти
А тому що порозпродували державні підприємства ,влада немає чим наповнити казну і піднімає ціни роздмухуючи інфляцію,а наживаються олігархи які виводять кошти в офшори
Відповісти
При теперишніх паразитах, яби навіть в нас була економіка як американська, казну наповнити неможливо. Знайдуться яцинюки які будуватимуть стіну, авакови закуплять для українців рюкзаки. Бойки куплять нафтодобувні вишки, і пісец бюджету.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні