«Якщо спалахне епідемія, то помиратиме 50% нещеплених», – луцька лікарка

9
-1
«Якщо спалахне епідемія, то помиратиме 50% нещеплених», –  луцька лікарка
Повідомили, що у Луцьку катастрофічна ситуація з вакцинацією від дифтерії та правця дітей шкільного віку.

Про це розповіла головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська, пише інформаційне агентство ВолиньPost.

«Якщо спалахне епідемія, то буде помирати 50 % нещеплених», - наголосила Оксана Лєщинська. Відтак, вона закликала батьків не зволікати з проведенням вакцинації від хвороб.

У Луцьку 95 % дітей дошкільного віку та 85,5 % дітей шкільного віку мають щеплення від кору.

За словами Оксани Лєщинської, рік батьки зволікали з проведенням вакцинації дітей, тому сьогодні фіксують десятки випадків захворюваності на кір.

«Зараз же ми працюємо з надзвичайним перенавантаженням. У нас лише в одному кабінеті профщеплень два дні тому пройшло понад 130 щеплень. Це дуже багато. А таких кабінетів є три. Якщо буде потреба, ми готові відкрити додаткові кабінети і навіть працювати у вихідні, аби зупинити кір. Нарешті батьки зрозуміли, що потрібно робити щеплення, що єдиний цивілізований метод, який може захистити дитину – двократне вакцинування», - зауважила лікар.

Навіть якщо дитині віком до 6 років ще не робили щеплення від кору, вона отримає два щеплення з перервою у місяць без шкоди для здоров'я.

Оксана Лєщинська каже, якщо раніше більшість батьків відмовлялися від проведення щеплень, то нині вони просто ігнорують повідомлення щодо необхідності вакцинації.

«Вони прийняли позицію байдужості. Це найгірше. Тут немає твоєї чи моєї дитини. Тут всі діти - наші, і всі мають бути щеплені, адже так формується колективний імунітет. Саме колективний імунітет дасть захист для всіх дітей, коли ми матимемо загальний відсоток вакцинованих хоча б на рівні 95 %», - поділилася головний лікар дитячої поліклініки.

Вакцини від кору у Луцьку є в достатній кількості і ще у жодної дитини не зафіксували побічних реакцій, відзначила Лєщинська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хтось знає де можна зробити вакцину дорослій людині?
Відповісти
Я минулого року робила собі щеплення від дифтерії та правця поліклініці в м. Луцьку безкоштовно. Потрібно лише мати лише бажання та направлення від лікаря терапевта в якого перед цим слід пройти обстеження.
Відповісти
іра кратік(камінська)))
на швидкій працює звертайтесь словацького 28,з 9.00-17.00
Відповісти
до іри прививки набери,лещинська номер має
Відповісти
Це дві різні прививки: від кору та дифтерії. Так про яку мова?
Відповісти
Дура дурою, хоч і з дипломом. Вивчила б спершу проблему аби не бути дурепою, штовхаючи подібну нісенітницю.
Відповісти
Та це все казки
Відповісти
Тогда почему на корь болеют вакцинированные?
Как может быть, что у нас не зафиксировано ни одной побочной реакции, а в других странах тысячи? Ничего не настораживает? В инструкции к самой вакцине есть перечень этих реакций, среди которых и коревой синдром.
Відповісти
врач?????Эпидемия столбняка??? Она не знает, что столбняком невозможно заразить других??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні