На «Ягодині» затримали керівника благодійного фонду

1
3
На «Ягодині» затримали керівника благодійного фонду
Через митний пункт пропуску «Ягодин» чоловік хотів перевезти вантаж вартістю 5 млн 943 тис грн.

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Вантажі із вживаними одягом та взуттям вагою понад 41 тонна, вартістю на момент перетину кордону – 5 млн 943 тис грн, двома рейсами ввозив з Польщі через митний пост «Ягодин» керівник одного з благодійних фондів. При цьому відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу» товар був звільнений від оподаткування ввізним митом.

Як виявилось, насправді перед заїздом на митну територію України згадані одяг та взуття подорожували кількома країнами Європи, а походять – із Королівства Бельгія.

Аналіз експортних, імпортних декларацій та товаросупровідних документів до них, які чоловік подавав митним органам різних країн, виявив неправдиві відомості щодо відправників, отримувачів, найменувань товару та його вартості.

Документально підтверджені факти стали основою для порушення адміністративної справи за ч. 1 статті 483 Митного Кодексу України. Ця стаття за приховування від митного контролю передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Остаточні рішення щодо благодійного фонду та його керівника прийматиме суд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відкрийте очі, весь секонд що продається наліво-направо в Україні - їздив і їздить по таких схемах
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні