У храмі УПЦ МП в Сумах стався вибух під час богослужіння

11
-8
У храмі УПЦ МП в Сумах стався вибух під час богослужіння
Увечері 18 січня у Сумах у Спасо-Преображенському кафедральному соборі пролунав вибух – до входу у приміщення невідомі кинули піротехнічний засіб для гри у страйкбол. Ніхто не постраждав.

Про це повідомляє прес-служба Української православної церкви Московського патріархату.

Там зазначають, що вибух пролунав під час вечірнього святкового богослужіння. Невідомі вкинули вибухівку і вона вибухнула у притворі храму.

Рештки вибухівки та наслідки пошкодження інтер’єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав,
– йдеться у повідомленні.

Представники храму називають це "нападом" та заявляють, що він є "прямим наслідком тієї агресивної риторики".

У поліції Сумщини повідомили, що на місце події приїхали слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. Ті встановили, що в приміщенні вибухнув піротехнічний засіб для гри в страйкбол, споряджений зернами кукурудзи.

"Приміщення не пошкоджено, потерпілих немає. В поліції відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство", – йдеться у повідомленні.

При цьому у Православній церкві України такі дії катекатегорично засудили.

Особисто Предстоятель Блаженнійший Митрополит Епіфаній, інші офіційні представники Церкви, і до Об‘єднавчого Собору, і після нього багато разів наголошували на неприпустимості актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання повинне відбуватися добровільно та в мирний спосіб,
– зазначила прес-служба ПЦУ.

При цьому у Помісний церкві зазначили, що на замовлення з Росії в Україні не раз вчинялися провокації, спрямовані на розпалювання релігійної чи національної ворожнечі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ще одна громада в селі на Волині оголосила про перехід до Православної церкви України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рванув пукан мацковського попа.
Відповісти
Да ти рогуль
Відповісти
секта москалів біситься
Відповісти
Другий рогуль
Відповісти
- чиряки на тілі цивілізації!
Відповісти
Самі себе і підривали для піару
Відповісти
А може це атеїсти підкинули?
Відповісти
крадій пенсій порошенко х-у-й-л-о лалала!!!
Відповісти
Винного мерзенного крадія пенсій петька порошенка покарати і заставити заплатити за пограбування пенсіонерів! То завелика крадіжка пенсій в пенсіонерів підором петьком порошенком! Бог все бачить і горітимете вічно всі крадучі безбожники-порохоботи з порошенком жидяри рева гройцман у пеклі! Чорну молитву на вас давно вже час почитати!!!
Відповісти
Порошенко весь час обманюв
народ бабусі йому у Луцьку цілують руки.
Відповісти
ПРОКЛЯТИЙ КРАДІЙ ПЕНСІЙ ПЕТЬКО ПОРОШЕНКО ЩОБ ТИ ПОДОХ ЯК ШАКАЛ І НА ТЕБЕ СЦЯТИМУТЬ І ПЛЮВАТИМУТЬ ПРОКЛИНАЮЧИ ТЕБЕ ШАКАЛО-ВАЛЬЦМАНА ОБКРАДЕНІ ТОБОЮ ПЕНСІОНЕРИ В ТВОЄ ДОХЛЕ СМЕРДЯЧЕ ХРОБАЧЛИВЕ РИЛО!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні