«Зібралися навіть п’ятидесятники», – УПЦ МП про перехід храму до ПЦУ на Волині

1
-7
«Зібралися навіть п’ятидесятники», – УПЦ МП про перехід храму до ПЦУ на Волині
У Православній церкві України заявили, що до неї приєдналися ще дві громади села Радошин і Битень Ковельського району. УПЦ МП переконані, що голосування було незаконним і прихожани насправді не хочуть переходити в нову церкву.

Про це повідомляють у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, 22 січня, відбулися збори громади в сільському клубі села Радошин, на яких зібралися парафіяни двох релігійних громад села Радошин і Битень Ковельського району.

Як зазначають на сайті єпархії, на зборах громади були присутні ті, хто до церкви не має ніякого відношення.

«В місцевому будинку культури під наглядом сільського старости та прицілом заїжджих представників Київського патріархату – районного декана та настоятеля громади з сусіднього села, відбувся схід селян. Вирішувати долю православної громади зібралися навіть місцеві п'ятидесятники та всі ті, хто до неї ніякого відношення не мали», – пишуть на сайті.

Прес-служба єпархії повідомляє, що староста села Дмитро Ковган, як представник влади, не проінформував присутніх, про неправомірність рішень цього зібрання, оперуючи тим, що згідно з оновленим Законом України про «Свободу совісті та релігійні організації» рішення про зміну підлеглості ухвалюються загальними зборами конкретної релігійної громади, а не сходом жителів села. Критеріїв на право голосу у цьому зібранні ніхто з організаторів не оголошував. А вони чітко прописані – це мають бути «члени даної релігійної громади, які досягли 18-річного віку, визнають обов’язковість Статуту про управління Української Православної Церкви, регулярно беруть участь у богослужінні, сповідаються та причащаються, перебувають у канонічному послухові до настоятеля».

Також зазначають, що ініціатори сходу жителів села не запросили ні настоятеля, ні когось з членів місцевої парафії. Тому члени релігійної громади Свято-Покровської парафії УПЦ МП разом з настоятелем отцем Іваном Тораком, провели свої збори.

«Під протокол з відповідними підписами, прийняли рішення: позитивно оцінити діяльність парафії у 2018 році та підтвердити підлеглість Українській Православній Церкві під керівництвом митрополита Онуфрія», – пишуть на сайті.

Тим часом, члени громади, які налаштовані перейти до ПЦУ, чекають на ще одні збори 27 січня. І як пише сайт єпархії, на зборах може бути присутнім митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Канонічний послух настоятелю" - нове богослів'я МП? Тоді такі настоятелі - плюють на громаду. Радошинчани, ви будували церкву. Із ваших дворів, родин - йшли пожертви на храм Божий. Отже, ви - є громадою, а не "вірні чада" о. Івана. Нехай допомогає Вам Господь.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні