--> В «Устилузі» затримали чоловіка з неоподаткованими «автодвірниками» та шкарпетками | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В «Устилузі» затримали чоловіка з неоподаткованими «автодвірниками» та шкарпетками

0
6
В «Устилузі» затримали чоловіка з неоподаткованими «автодвірниками» та шкарпетками
На митному посту «Устилуг» затримали чоловіка з неоподаткованими «автодвірниками» та шкарпетками.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці.

Волинські митники у пункті пропуску Устилуг упередили протиправний намір волинянина ввезти в Україну без оподаткування дрібні партії товарів.

«Для особистого використання» чоловіку знадобилося 350 комплектів щіток - «автодвірників» та 290 пар шкарпеток.

Вартість товару - відповідно 21 та 15 тисяч гривень.

Оскільки цей же водій ввозив ще й телевізор, то загальні вага та фактурна вартість закупленого у Польщі значно перевищували норми ввезення на особу.

Нагадаємо, громадянин, який був відсутній в Україні більше ніж 24 години та який в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин, має право без оподаткування ввезти через автомобільний пункт пропуску до 50 кг товару для особистого використання, фактурна вартість якого не перевищує 500 Євро.

Своїми діями громадянин порушив одразу кілька вимог Митного Кодексу України: протиправно використав «зелений коридор» як форму декларування шляхом вчинення дій та протиправно не задекларував весь товар, який підлягав обов’язковому декларуванню зі сплатою митних платежів.

Тому телевізор, який не підлягав письмовому декларуванню та оподаткуванню, не підпадав під обмеження щодо переміщення на митну територію України, у громадянина не вилучали.

Автодвірники та шкарпетки здали на склад митниці до остаточного рішення суду.

Санкції статей 471, 472 Митного Кодексу передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з конфіскацією цих товарів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні