В Україні мають намір збудувати космопорт

5
-2
В Україні мають намір збудувати космопорт
Українська компанія Space Logistics Ukraine має намір збудувати космопорт на території України та готова інвестувати в науково-дослідні роботи в цьому напрямку.

Про це повідомив засновник компанії Дмитро Лезега в рамках всеукраїнського космічного туру «Космічна Україна», пише Вголос.

Як заявив Легеза, зараз тривають перемовини з фахівцями. Вони хочуть змінити законодавство, щоб Україна мала змогу активно розвивати космічну галузь.

Для популяризації теми космосу в Україні, компанія організувала тур країнами з лекціями «Космічна Україна. Те, що МИ робимо!» Легеза заявив, що веде перемовини про реалізацію космічних проектів із українцем Олексієм Пахуновим, котрий зараз працює в компанії SpaceX.

«Щоб не відставати, зараз треба займатися оптимізацією та модернізацією своєї космічної галузі. У цьому контексті важливо внести зміни до законів і залучити приватний капітал», — наголосив Легеза.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм, сьогодні що ,перше квітня? Економіка країни на "ладан дихає", а вони космопорти будувати планують!
Відповісти
Гіперлуп, космопорт... тут до роботи доїхати тролейбуса нема, бо рейси невигідні, в маршрутці на 1 нозі стаєш щоб взізти. Ну ну...
Відповісти
Невже євреї хочуть злиняти? А хто на нових планетах буде на них працювати?
Відповісти
Ну, враховуючи, що компанія з Дніпра...
Відповісти
Якби наша територія була б як Казахстан, Туркменістан - де співвідношення заселеної частини та незаселеної було б на користь останньої - звичайно будуйте. Ідея гарна і в ногу з часом. Але ракети інколи падають. Впаде в пустелі - головняк для страховиків. Впаде в заселених районах (а ще й на території сусідніх країн) - головняк державного масштабу. Тому попахує черговими «вишками бойка»
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні