Куди німці вивезли українське золото – нові подробиці

2
-7
Куди німці вивезли українське золото – нові подробиці
Батискаф на глибині 50 м знаходить субмарину U-23 з так званого Втраченого флоту Гітлера.

Так прозвали тридцяту флотилію з трьох підводних човнів, які зникли 1944 року. Їх знайшов морський інженер та дайвер Сельчук Колай у берегів Туреччини.

Субмарини затопили під кінець війни. За офіційною версією, через наближення радянських військ до румунського порту Констанца, де вони на той час базувалися.

Таємно вивозили не лише нацистських бонз, а й награблене ними майно. Аби безбідно жити в нових краях. А вивозити було що.

Узбережжя Данії, пролив Скагеррак. Співробітники військово-морського музею Ютландія на глибині 123 м знаходять німецький підводний човен.

Втеча самого Фюрера на такому човні маловірогідна. А от менш високе керівництво – цілком могло. І ми знайшли кандидата на втечу цим човном. Ним був Еріх Кох, рейхкомісар України і гауляйтер Східної Пруссії.

Та чи насправді у затонулій субмарині є цінності ми, схоже, так і не дізнаємось. Піднімати його не збираються. Посилаючись на солідну глибину. Таємницею залишається і доля трьох вагонів золота, вивезеного з України.



Головне фото: ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не «у берегів Туреччини», а «біля берегів Туреччини»
Відповісти
Не "пролив Скагерак" ,а "протока ",що тих писак вчать в університетах, якщо суржиком пишуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні