У партії «Наш край» на Волині – новий голова. ФОТО

0
1
У партії «Наш край» на Волині – новий голова. ФОТО
Волинська обласна організація політичної партії «Наш край» обрала нового голову. Ним став Олег Баляш, член політради партії, який свого часу очолював Львівську міську організацію «Нашого краю».

Нового керівника партії на Волині обрали одноголосно на звітно-виборній конференції, яка відбулася у четвер, 14 лютого.

Звітно-виборна конференція Волинської обласної організації політичної партії «Наш край» відбулася в селі Радовичі Турійського району Волині, де базується фермерське господарство «Аміла». Засновником цього господарства є один із найактивніших партійців, депутат Волинської обласної ради від «Нашого краю» Роман Микитюк.

У сільський клуб, капітально відремонтований за кошти «Аміли», прибули 60 делегатів від 16 районних та 4 міських організацій партії у Волинській області. В роботі конференції також взяли участь депутати від партії «Наш край» районних і міських рад Волині. Їх піснями вітав місцевий художній колектив «Радовинка».

У ході конференції делегати підсумували основні досягнення та результати діяльності політсили на Волині починаючи з 2015 року, визнавши роботу обласної парторганізації «задовільною», обрали новий склад керівних органів Волинської обласної організації партії «Наш край», обговорили завдання партії на найближчий період і на перспективу.

Голова центрального виконавчого комітету, співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, який взяв участь в роботі конференції, запропонував обрати новим головою партії на Волині Олега Баляша, члена політради партії, який має досвід керівництва Львівською міською організацією «Нашого краю». Делегати конференції підтримали цю пропозицію одноголосно.

Олег Баляш – 1973 року народження, має дві вищі освіти, керівник науково-виробничого підприємства «Гетьман», яке тісно співпрацює із фермерським господарством «Аміла», депутат Львівської обласної ради двох скликань.

Подякувавши за довіру, він, зокрема, зазначив, що головним завданням партії бачить «не популістичними методами, а реальними кроками розбудовувати «Наш край». «Всі ми – маленькі піщинки, які утворюють ґрунт, з якого повинна будуватись вся наша партійна організація, і інші напрямки роботи, куди ми хочемо рухатись», – сказав Олег Баляш.
Новообраний голова Волинської обласної організації партії Олег Баляш
Новообраний голова Волинської обласної організації партії Олег Баляш

Новий голова парторганізації «Наш край» на Волині вважає своїм завданням залучення в лави партії якомога більше достойних людей, котрі дбають про розвиток свого регіону, аби на місцеві вибори восени 2020 року партія була представлена в органах влади всіх рівнів – від депутатів і голів ОТГ до депутатів міських, районних і обласної ради.

Він переконаний: якщо вдасться розбудувати маленькі «наші краї» в кожному регіоні, тоді, об’єднавшись, українці досягнуть процвітання єдиного «нашого краю» – України. За словами Олега Баляша, йому дуже імпонує стратегія партії «Наш край», її робота із застосуванням сучасних ІТ-технологій, введення електронних партійних квітків, що є ноу-хау для українських політичних структур, спілкування партійців з виборцями на зустрічах, через кол-центри і в соцмережах.

Хоч окремі регіональні лідери «Нашого краю» й розмовляють російською мовою, проте всі розуміють необхідність утвердження української державної мови. Як приклад, Олег Баляш навів з’їзд партії «Наш край». Хоч він відбувався в Донецькій області, де переважає російськомовне населення, проте вели з’їзд українською.

Голова центрального виконкому, співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак повідомив, що на ХХІ з’їзді партія внаслідок гострої дискусії ухвалила рішення не висувати свого кандидата на президентські вибори. Делегати з'їзду погодились, що участь в цьому «балагані», як назвав нинішні вибори Мазурчак, рейтингу партії не додасть. Також «Наш край» не підтримує жодного із 44 кандидатів у президенти України. Натомість партія вирішила сформувати 5 вимог до кандидатів.

Серед них – завершення децентралізації, яку підтримує «Наш край», бо вона базується на європейських принципах місцевого самоврядування, із зазначенням термінів і конкретних кроків, які мають публічно викласти кандидати у президенти.

«Наш край» підтримує євроінтеграцію України, рішуче відкидає пропозиції окремих популістів досягнення миру на Сході України на умовах Путіна, натомість вважає, що відновити суверенітет і територіальну цілісність України можна лише за підтримки міжнародної спільноти. Тому кандидатам на найвищий пост у державі партія пропонує визначити і оприлюднити зовнішньоекономічні пріоритети стосовно участі України у міждержавних блоках, союзах та асоціаціях.

Також кандидати у президенти, на переконання партійців «Нашого краю», мають презентувати українцям довгострокову економічну стратегію держави щодо пріоритетних галузей, перспективних професій та зростання зарплат.
Слово має голова центрального виконкому, співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак
Слово має голова центрального виконкому, співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак

За словами Олександра Мазурчака, «Наш край» планує взятии участь у парламентських виборах восени 2019 року, висунувши своїх кандидатів у депутати як за партійним списком. Так і в кожному мажоритарному окрузі. Та все ж головними виборами партія вважає місцеві, що відбудуться восени 2020 року.

«Як і кожна партія, «Наш край» планує взяти владу в більшості регіонів України. Вона нам потрібна не для задоволення власних амбіцій, а для виконання програмних завдань партії – досягнення сталого економічного розвитку кожного регіону задля підвищення рівня добробуту людей», – наголосив голова центрального виконкому «Нашого краю».

На конференції обрали керівні органи Волинської обласної організації «Нашого краю». Делегати підтримали пропозицію голови «Нашого краю» на Волині й обрали його заступником Оксану Калюжну, голову фракції «Наш край» у Турійській районній раді. Головою виконкому обласної організації партії обрали Оксану Ковальчук, депутата Турійської районної ради від ПП «Наш край». Також учасники конференції затвердили персональний склад ради обласної організації і ревізійної комісії.

На закінчення Олександр Мазурчак подякував представникам районних та міських осередків партії, депутатам всіх рівнів від «Нашого краю» за результативну роботу протягом звітного періоду і вручив групі активних партійців подяки від центрального виконкому партії. Серед нагороджених – депутат Волинської обласної ради від «Нашого краю» Роман Микиктюк. Подяки також удостоєний інший депутат від «Нашого краю» в облраді – Cвятослав Кравчук. Він не взяв участі в роботі конференції через хворобу, тож отримає нагороду пізніше.

У роботі конференції взяв участь куратор Волинської парторганізації «Нашого краю» від центрального виконавчого комітету партії Валерій Клименко.

Конференцію розпочали з виконання гімну України
Конференцію розпочали з виконання гімну України
Веде конференцію Оксана Ковальчук
Веде конференцію Оксана Ковальчук
Працює лічильна комісія
Працює лічильна комісія
Президія конференції
Президія конференції
Заступником голови облорганізації партії обрали Оксану Калюжну
Заступником голови облорганізації партії обрали Оксану Калюжну
Олександр Мазурчак і Олег Баляш
Олександр Мазурчак і Олег Баляш
Учасників конференції вітав колектив художньої самодіяльності «Радовинка»
Учасників конференції вітав колектив художньої самодіяльності «Радовинка»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні