У Луцьку відзначили 30 річницю виведення військ з Республіки Афганістан. ФОТО

0
0
У Луцьку відзначили 30 річницю виведення військ з Республіки Афганістан. ФОТО
У Луцьку вшанували учасників бойових дій на територій інших держав та відзначили 30 річницю виведення військ з Республіки Афганістан.

Урочистості відбулися у п‘ятницю, 15 лютого.

Містяни, учасники бойових дій поклали квіти до пам'ятного фотостенда «Герої Небесної сотні - загинули за єдність України».

Десятки лучан приєдналися до урочистої ходи від Театральної площі до проспекта Василя Мойсея.

На меморіалі «Вічна Слава» героїв вшанували хвилиною мовчання. Опісля містяни поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам. Для полеглих бійців пролунав останній постріл з рушниць.

Учасник бойових дій в Афганістані командир загону Віктор Варлама розповів, що вже й не може пригадати, скільки його побратимів полягло у тій війні, бо мова йде про десятки. «Важко, коли товариші гинуть в тебе на очах. Матері не дочекалися своїх синів. Важка втрата. Та війна не потрібна була, але мусили виконувати наказ. Вже скільки наших тут загинуло, з десятків 50», - розповів «афганець».

На урочистостях були присутні громадські активісти та представники влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні