Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру

1
-6
Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру
Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе номінував президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру.

Нагороду Трамп може здобути за внесок у денуклеаризацію (зменшення запасів ядерної зброї) Корейського півострова і підтримання миру в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, - пише 24 канал.

На минулій зустрічі на саміті G20 Абе презентував Трампу копію рекомендаційного листа. Переговори двох лідерів пройшли в кінці листопада 2018 року в межах саміту "двадцятки" в Аргентині, пише The Nihon Keizai Shimbun з посиланням на низку офіційних осіб в уряді Японії.

Рішення про номінацію Трампа було прийнято в Токіо минулої осені, після отримання відповідного запиту від американської адміністрації. Висуненню американського лідера на премію передувала перша в історії зустріч на вищому рівні глав КНДР і США Кім Чен Ина і Дональда Трампа.

Сам господар Білого дому 15 лютого повідомив журналістам, що отримав "найпрекраснішу копію" 500-сторінкоовго листи Абе, в якому було написано про номінацію.

У Білому домі інформацію офіційно не підтвердили. А в МЗС Японії заявили, що знають про слова Трампа, однак утримаються від коментарів щодо взаємин двох лідерів.

На сайті Нобелівського комітету написано, що претендента на премію може номінувати будь-яка особа, яка відповідає критеріям. Зокрема, це може бути чинний глава держави або уряду. Розголошення інформації про кандидатів, що не отримають нагороду, допустиме лише після закінчення 50 років.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
, як і США!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні