Священик, який стріляв по людях вночі, розповів свою версію подій

7
6
Священик, який стріляв по людях вночі, розповів свою версію подій
Група рейдерів зрізала болгаркою замки та витіснила прихожан з території храму.

Таку версію нічних подій у Жидичині оприлюднила прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП.

Зі слів отця Володимира Гелети, прихожани УПЦ добирались до храму спонтанно, дізнавшись, що відбувається захоплення. Рейдери ж були добре зорганізовані. Як місцеві, так і сторонні молодики, у тому числі чомусь у балаклавах, безпосередньо брали участь у захопленні будівлі, проїзд на територію був перекритий машиною.

Як повідомив клірик храму ієрей Роман Гелета, при сутичках постраждала його дружина, котрій кинули камінь і влучили під око, та мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети, котрій розбили лоба. Обидві жінки відвезені з місця подій для фіксування нанесених ушкоджень.

"Після того, коли прихильникам УПЦ КП вдалось зламати замки на дверях храму, вони увійшли у середину “проводити інвентаризацію”, – повідомляють у прес-службі УПЦ МП.

При цьому стрілянина по людях, яка мала місце вночі, на сайті Волинської єпархії УПЦ МП ніяк не коментується.

Нагадаємо, один з активістів, який брав участь у охороні храму, розповів, що вночі священик УПЦ МП відкрив вогонь по людях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого дивно. Дебілу в рясі зателефонували від Онуфрія, або просто з Москви і дали наказ зробити тему. Піп, мабуть, перебуваючи на дійсній службі в ФСБ, виконав наказ. Інформація пішла по ЗМІ. На її основі російські ЗМІ з тиждень розповідатимуть про криваве протистояння на Украінє в порядкє прєслєдованія хрістіан.
Відповісти
Московські попи нахабно і цинічно брешуть.
По перше, ніякої УПЦ КП не існує, є ПЦУ, визнана Вселенським Патріархом.
По друге, замки громада мусила зрізувати після того, як більше години вмовляла московського попа віддати ключі від храму.
По третє, ніяких організованих груп молодиків звісно ж не було. Були місцеві жителі, запрошені ними атовці та козаки. Ну, напевно московським пропагандистам козаки та атовці видались зорганізованими групами. Може й так.

Московський патріархат рушиться, як лід по весні. От і біснуються.
Відповісти
Попяра і його родичі проти селян.
Відповісти
РПЦ взагалі треба заборонити.
Відповісти
Якщо єпархія МП буде таке коментувати то вона визнає факт стрілянини їхнім священиком,а це їй не вигідно,тому що потім не заперечиш стрілянину,а це вже може і на кримінальну статтю потягнути.
Відповісти
Отець Володимир не стріляв, це все брехня і провокація, зі сторони ПЦУ. У цьому храмі служба служиться на старославянські і на українськи, але людям і так не вгодиш( Шкода , що таким чином через церкву, наша влада, хоче зробити колотнечі між людьми.
Відповісти
І нащо воно владі треба та колотнеча? Може це представникам московського патріархату треба а не владі?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні