«Якщо хочете жити в Україні, голосуйте за Гриценка!» – команда кандидата у президенти звернулася до волинян*

2
0
«Якщо хочете жити в Україні, голосуйте за Гриценка!» – команда кандидата у президенти звернулася до волинян*
Чесний, принциповий, непідкупний, фахівець військової справи, патріот України, незалежний від олігархів. Все це – про кандидата у президенти України Анатолія Гриценка. Цим він вигідно відрізняється від чотирьох найрейтинговіших претендентів на найвищий пост у державі.

Якщо раніше про Анатолія Гриценка казали, що в нього немає команди, то тепер така команда є. Члени цієї команди у неділю, 24 лютого, побували на Волині, щоб розповісти правду про Анатолія Степановича, спростувати всю брехню, яку поширюють про нього так звані порохоботи, додати людям, які вже вирішили голосувати за Гриценка, упевненості в його перемозі, залучити в коло його прихильників ще більше волинян.

З візитом на Волині побували Тарас Стецьків, Іван Апаршин, Микола Катеринчук та Єгор Фірсов. Вони дали в Луцьку прес-конференцію, виступили на місцевих телеканалах, провели зустрічі з громадськими організаціями учасників АТО, волонтерами, готовими працювати на перемогу Анатолія Гриценка не за гроші, як це роблять члени штабів інших кандидатів, а за можливість досягти позитивних змін у країні.

Про що говорили ці політики в Луцьку і в районах області на зустрічах з людьми, у розповіді кореспондента інтернет-видання «Волинь24».


ГРИЦЕНКО НЕ САМ. У НЬОГО Є ПОТУЖНА ФАХОВА КОМАНДА

На цьому наголосив народний депутат України майже усіх скликань, польовий командир Майдану 2004 року Тарас Стецьків.

«У 2014 році коли Анатолій Гриценко балотувався на пост Президента України, казали, що кандидат він хороший, але в нього нема команди. Тепер команда є. Це вигідно відрізняє його нинішнього від колишнього. Команда є політична, вона перед вами. Команда є і виконавська, тобто ті люди, які готові взяти на себе відповідальність за ключові посади в державі. Частина команди нашим кандидатом вже названа. Це майбутній міністр оборони Іван Апаршин. Частина буде названа згодом, зокрема, на посаду голови Нацбанку та на інші ключові посади, на які робить призначення Президент», – зазначив Тарас Стецьків.

Тут варто нагадати, що в команді Анатолія Гриценка народний депутат Віктор Чумак, непримиренний борець із корупцією, який через незгоду з політикою чинної влади, що покриває всі попередні схеми незаконного збагачення і часто-густо сама створює нові, нині позафракційний.

Також Анатолія Гриценка підтримали Микола Томенко і Єгор Фірсов, яких через принципову позицію щодо корупції у фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» взагалі позбавили депутатських мандатів. Причому зробили це брутальним чином вперше в Україні, порушивши закон, який не має зворотної дії.

Анатолія Гриценка підтримала Європейська партія України, а її лідер Микола Катеринчук сьогодні – заступник керівника центрального штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань, в судах успішно спростовує всі фейки, які поширює проти кандидата нинішня влада, а також організовує роботу проти спроб підкупити виборців.

Другою обставиною, яку недооцінили виборці у 2014 році, за словами Тараса Стецьківа, є особистість Президента – Верховного головнокомандувача.

«У 2014 році обрали людину-бізнесмену, торгового складу характеру. І п’ять років маємо те, що маємо. Кожен з вас може це оцінити. Наше переконання: у 2019 році є можливість обрати ту людину, яка буде справжнім головнокомандувачем. А це, на наше переконання, має бути людина військова», – стверджує громадський діяч.

Тож за Анатолія Гриценка потрібно голосувати тому, що він має військове виховання, військову освіту і військове звання, переконаний Тарас Стецьків.

Дуже важливо, що Анатолій Гриценко незалежний від бізнесу й олігархів. «Практика останніх 5 років і практика з 1991 року показала, що особа, яка має схильність вести бізнес, завжди віддаватиме перевагу роботі на власний бізнес. Бо така природа бізнесмена. Як правило, на бізнес більше часу витрачається, а на державу менше. А оскільки можливості бути при владі дають змогу примножувати бізнес, тому ми часто бачимо, що кандидат, який заходив на посаду Президента із одним рівнем матеріального забезпечення, має зараз у кілька разів більше», – констатує політик.

На його переконання. Президент, який сам є олігархом або залежний від олігархів, очевидно, буде діяти в інтересах олігархів.

«Гриценко – єдиний поміж рейтингових кандидатів, який не має залежності від жодного олігарха: А коли ти незалежний від олігархів, ти маєш можливість діяти в інтересах країни, а не в інтересах тих людей, які тобі давали гроші на кампанію», – стверджує Тарас Стецьків.

Тарас Стецьків
Тарас Стецьків


ПРИ ПРЕЗИДЕНТСТВІ ГРИЦЕНКА В АРМІЇ НЕ БУДУТЬ КРАСТИ

Про це говорив інший член команди Гриценка, кандидат на пост міністра оборони України Іван Апаршин.

У Луцьку він зустрівся з представниками громадських організацій учасників АТО. «Годину говорили. Непроста розмова, тому що там не питають, яке щастя нам буде, там питають, що робити», – поділився своїми емоціями від зустрічі український військовик.

«Я думаю, що нам вистачить мудрості ухвалити необхідне рішення, щоб наша країна з точки зору безпеки і оборони стала набагато сильніша. Сьогодні я не можу сказати, що країна готова до дій в умовах складних ситуацій. Для мене немає питання, хто має бути Президентом. Це Анатолій Гриценко. Це людина, яка чітко розуміє стратегію безпеки й оборони», – сказав Іван Апаршин.

Він зізнався, що не хотів би говорити сьогодні про війну, а говорити про Президента, який поступово зробить так, щоб про війну ми все менше і менше згадували.

«Щоб нам з вами стало жити краще. І я хочу мати такого Президента. За нього в армії не будуть красти, грошове забезпечення буде достойним, зброя й озброєння найсучаснішими», – стверджує кандидат на посаду міністра оборони.

Найголовніше, за словами Івана Апаршина, це перспектива вступу України в Євросоюз і НАТО. На його переконання, за президентства Гриценка вона з туманної набере чітких обрисів.

Іван Апаршин
Іван Апаршин


«ЯКБИ У 2008 РОЦІ ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОНОПРОЕКТ ГРИЦЕНКА ПРО БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ, СЬОГОДНІ МИ Б ЖИЛИ В ІНШІЙ КРАЇНІ»

Голова Європейської партії України Микола Катеринчук подякував членам очолюваної ним партії за те, що вирішили підтримати на цих виборах Анатолія Гриценка. За його словами, це був не емоційний, а прагматичний вибір.

«Мова не йде про підтримку бізнесмена, політика чи співака. Ми йдемо до фахівця, який може нам допомогти. У країні йде війна. І я переконаний, що Верховним головнокомандувачем має бути людина з військовою освітою, яка знає і цінує життя кожного офіцера і солдата. Бо те, що ми бачимо сьогодні, не витримує жодної критики. Коли ніхто не відповідає за Дебальцеве, Іловайськ, за шість складів, які вибухнули в різних місцях України. Навпаки, медальки ще й роздають. За що? За те, що заробляють на війні? Та за це треба руки по обрубувати!» – емоційно говорить Микола Катеринчук.

Він розповів, що Анатолій Гриценко – це один із небагатьох політиків, який не просто декларує боротьбу з корупцією, а ще й робить реальні кроки для її подолання.

«Коли ми були в парламенті, Гриценко вніс законопроект щодо боротьби з корупцією, за нього проголосували 367 народних депутатів. Він стосувався суддів, прокурорів і слідчих. Тому що саме в судах робляться всі несправедливі речі», – розповідає член команди Анатолія Гриценка.

Суть законопроекту така: якщо цих осіб ловлять на хабарі понад 10 тисяч доларів, то їх чекає довічне ув’язнення без права на амністію, ще й із конфіскацією всього майна, якщо хабар до 10 тисяч доларів – то ув’язнення 15 років. Це жорсткі санкції, на переконання Миколи Катеринчука, сьогодні вони виправдані.

Проте Президент Ющенко тоді, у 2008 році, цей закон не підписав. Не пішов на те, щоб ламати всю корупційну систему. «От якби підписав, то сьогодні в нас була б зовсім інша країна», – констатує Микола Катеринчук.

Микола Катеринчук
Микола Катеринчук


ПРІОРИТЕТ ГРИЦЕНКА – ПІДВИЩЕННЯ ЖИТТЄВОГО РІВНЯ УКРАЇНЦІВ

В Анатолія Гриценка є чіткі орієнтири, що треба зробити для поліпшення життя людей. За словами Миколи Катеринчука, завдяки розвитку економіки, змінам фіскальної політики, які зафіксовані у програмі Анатолія Гриценка, поступово вдасться досягти середньої заробітної плати в Україні – 800 євро. Притім мінімальна пенсія має бути 150 євро. На переконання політика, влада повинна щодня робити все для поліпшення життя громадян.

Сьогодні всі кандидати сперечаються навколо комунальних тарифів. Одні обіцяють знизити ціну на газ удвічі, інші – в чотири рази.

«Це доходна тема, всіх це турбує. Таке враження, що ці кандидати у президенти вважають нас ідіотами. Яка різниця, на скільки хто зменшить? Чи зможе українець оплачувати це все – оце питання, на яке потрібно давати відповідь», – зазначає Микола Катеринчук.

Концепція Анатолія Гриценка щодо тарифів вибудувана таким чином, щоб досягти рівня, коли витрати на оплату всіх комунальних послуг не будуть перевищувати 15 відсотків сукупного доходу сім’ї.

«Це ті пропорції, які дозволяють мати справедливість і можливість суспільству розвиватися», – стверджує член команди Анатолія Гриценка.

За його словами, нині ситуація на енергетичному ринку на грані катастрофи. Через те, що тарифи становлять 80-90 відсотків від сукупного доходу сім’ї, практично вся країна на субсидіях. Їх потрошки знімають, бо не витримує економіка. А це призводить до неплатежів і ще глибшої кризи.



«У НАС ЧЕСНИЙ КАНДИДАТ І БУДЕ ЧЕСНА ПЕРЕМОГА»

За словами Миколи Катеринчука, через корупцію у владі сьогодні українське суспільство щороку втрачає понад 400 мільярдів гривень. «А потім ми дивуємося, чому такі бідні. Бо вкрали ці гроші, й тепер можна роздати, щоб обратися на другий термін. Отака концепція, стратегія чинного Президента», – стверджує політик.

Він окремо розповів, яких заходів уживає команда Анатолія Гриценка, аби припинити підкуп виборців штабами Петра Порошенка. І хоч це робити дуже важко, проте протидіяти підкупу можливо. Це вже доводить Гриценко.

Після реєстрації кандидатом у президенти він звернувся до Центральної виборчої комісії (ЦВК), щоб отримати доступ до реєстру виборців. Для перевірки, чи немає там «мертвих душ». На що йому відповіли приблизно так: «Отам в кімнаті в нас є комп’ютер, сідайте і перевіряйте».

Хоча насправді це велика копітка робота, яку мають провести чимало людей із команди кандидата, та їм цієї змоги не надали. І недаремно. Адже на початку виборчого процесу в реєстрі виборців було 35 мільйонів 600 тисяч виборців. Проте згодом з’ясувалося, що їх уже 29 мільйонів 800 тисяч осіб. Різниця – понад 5 мільйонів.

«Це означає, що Президент вважає, що нового президента мають обрати не живі люди, а мертві», – каже Микола Катеринчук.

Цікаво, що реальну кількість виборців назвали тільки після звернення кандидатів у президенти Гриценка і Тимошенко до міністра внутрішніх справ Авакова, і тоді слідчий головного управління Нацполіції порушив кримінальне провадження. У рамках цього провадження він звернувся до ЦВК за доступом до реєстру виборців, щоб порівняти його з реєстром померлих. «Це дуже проста і чітка процедура, яку робили завжди», – зазначає член команди Гриценка. Проте цього разу робити не хотіли.

До речі, до порушення кримінального провадження всі суди доступу до реєстру виборців команді кандидата Гриценка не надавали. «Поки що нас немає незалежних судів, в нас суди імені Порошенка», – констатує Микола Катеринчук.

Коли ж «мертвих душ» залишити в списках виборців не вдалося, команда чинного Президента вирішила легалізувати підкуп виборців.

«ЦВК, щоб не було ілюзій, що це кишенькова структура Адміністрації Президента, в яку можна заходити і реєструватися з чорного входу, ігноруючи Адміністративний і Кримінальний кодекси, 22 лютого видає постанову, якою тлумачить, що ж таке підкуп виборців. У ній йдеться, що можна фінансувати волонтерів: відшкодовувати їхні витрати на телефонні розмови, проїзд, проживання і так далі», – розповідає Микола Катеринчук. Він додав, що команда Анатолія Гриценка подасть в суд, аби визнати цю постанову незаконною і скасувати.

Але цим протистояння підкупу виборців не завершиться.

«Я звертаюся до суспільства, щоб ви розуміли рівень цинізму, – каже політик. – Згідно із стандартами ОБСЄ, демократичність виборів визначається певними критеріями. І всі критерії мають значення. Уявіть собі, ми всі тут говоримо, а що буде на дільницях відбуватися? Правильно чи неправильно порахували. А тут з’являється кандидат, від якого листівка і 1 тисяча гривень. Тобто ми в Криму не визнаємо референдум, бо там під дулами автоматів усе було. Це теж мінародний критерій, який не вважає, що було законно. А тут гроші. В агітаційний період, якщо є підкуп, то вибори не можуть вважатися демократичними. Це означає, що людей не переконали програми кандидатів, ідеї, ідеологія, а переконали гроші – вони підуть голосувати за гроші. Як назвати цей процес? Як взагалі можна мати конкуренцію? Це означає, що зараз один із олігархів буде платити по 10 тисяч гривень і стане тут Президентом. Мені здається, що сьогодні підкуп виборців – це найголовніший виклик цієї компанії, головний виклик демократії й можливості говорити, що ми будемо розвиватися в якомусь іншому напрямку. Тому що насправді такої схеми підкупу виборців ще ніколи не було. Я думаю, що ми покладемо цьому край».

Анатолій Гриценко вже звернувся з цього приводу до всіх підписантів угоди про чесні вибори. Микола Катеринчук обіцяє переловити всіх скупників голосів і посадити в тюрму. «Запам’ятайте! Всіх переловимо, бо всі там відмічені у відомостях. Пам’ятаєте амбарну книгу Януковича? Така сама амбарна книга є в Порошенка. Ви всі там, у кожній області, в кожному районі записані: хто коли отримав, як отримав. Повірте, ми вас переловимо. Демократію зіпсувати ми нікому не дамо. Наша команда за чесні вибори. В нас чесний кандидат і буде чесна перемога», – переконаний політик.

Голова Волинської обласної організації партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» Анатолій Кралюк
Голова Волинської обласної організації партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» Анатолій Кралюк


ГРИЦЕНКО АРМІЇ НЕ РОЗПРОДУВАВ!

Ще один фейк, який поширюють члени команди чинного Президента, що Гриценко на посаді міністра оборони розпродував армію. Про нього розповідали активісти у волонтерському штабі Гриценка у Луцьку. Кажуть, люди готові голосувати за Анатолія Степановича, але їх збиває з пантелику інформація, нібито Гриценко продав військового майна на 1 мільярд 300 тисяч гривень.

Це неправда. Микола Катеринчук ознайомив волинян із рішенням суду, яке змушує людину, котра вперше цю неправду поширила, публічно її спростувати.

«Нещодавно в Україні з’явилася нова професія – порохобот. Це люди, які за гроші хвалять у соціальних мережах, в медіа Порошенка, або ж за гроші обпльовують інших кандидатів», – каже Микола Катеринчук.

За його словами, з квітня Адміністрація Президента поширює інформацію, що Гриценко на посаді міністра оборони розвалив армію і розпродав її майно. Про це нещодавно на одному з ефірів народний депутат від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», позаштатний радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригінець. «Суд з’ясував, що ця інформація не відповідає дійсності, і цього порохобота зараз змушує попросити вибачення у Гриценка», – розповів Микола Катеринчук.

Проти Анатолія Гриценка немає і не може бути кримінальних справ тому, що продажем надлишкового військового майна займається не Міністерство оборони, а Міністерство економіки. Його в уряді Азарова очолював Петро Порошенко, ще раніше, у 2005-2006 роках, міністром економіки був Арсеній Яценюк.

Вони дуже добре знають, хто ж насправді причетний до розпродажу військового майна. Проте намагаються дискредитувати чесну людину, за словами Катеринчука, «одного з кращих міністрів оборони, який вже тоді розумів, які загрози стоять перед Україною, й почав піднімати рівень боєздатності наших Збройних сил».

Після Гриценка було ще 8 міністрів оборони, причому двоє з них – із російськими паспортами. Але претензій з боку чинної влади до них немає. Є тільки до Гриценка, причому необґрунтовані.

Так само поширюють інформацію, що Гриценко має чотири квартири. І замовчують, що всі ці помешкання належать його дружині. І придбала вона їх ще до одруження.

Чому поширюють всю цю брехню? Микола Катеринчук переконаний: тому що бояться. Бояться перемоги Анатолія Гриценка.

«Люди, не вірте. Гриценко обов’язкового переможе. Голосуйте за Гриценка, якщо ви хочете тут жити», – закликав Микола Катеринчук.

Микола Катеринчук демонструє копію рішення суду, яким зобов'язано спростувати брехню про Анатолія Гриценка
Микола Катеринчук демонструє копію рішення суду, яким зобов'язано спростувати брехню про Анатолія Гриценка


ГРИЦЕНКО НІКОЛИ НЕ ДАВАВ І НЕ БРАВ ХАБАРІВ

Про це розповів волинянам Єгор Фірсов – заступник керівника центрального штабу Анатолія Гриценка, який опікується роботою з волонтерами.

«Як ви знаєте, ми були минулого року в групі «Альтернатива», яка підтримала Гриценка. І зараз ми одна-єдина команда. І в нас, коли ми визначались із кандидатом, було два основних критерії. Перший: це порядність Анатолія Гриценка. Жодна людина ні тут, в Луцьку, ні на Волині, ані з усієї України не може сказати, що вона Анатолію Гриценку давала хабара. За 15-20 років Анатолія Степановича в політиці, ні тоді, коли він був міністром оборони, ні тоді, коли був народним депутатом, такого не було», – каже Єгор Фірсов.

Нині всі можуть сказати, що Анатолій Степанович – порядний. І в усіх соціологічних дослідженнях люди вказують, що Президентом хочуть бачити саме порядну людину. «Бо не може президент півдня красти, займатися офшорами, трастами, віллами, а півдня – робити реформи», – переконаний Єгор Фірсов.

Другим важливим критерієм, завдяки якому громадський діяч і його команда приєдналися до команди Анатолія Гриценка стала компетентність, яку відзначили й інші гості Волині.

Також Єгор Фірсов звернувся до людей, які збираються голосувати за Анатолія Гриценка, але наразі не вірять в його перемогу. Він об’їздив півкраїни і розповів, що побачив в очах волонтерів, які підтримують Гриценка, вогник в очах, якого немає в представників штабів інших кандидатів.

Громадський діяч виношує ідею провести всеукраїнський форум волонтерів Анатолія Гриценка. Щоб усі побачили, як багато людей підтримують цього кандидата і готові безплатно працювати на його перемогу, агітувати, протидіяти фальсифікаціям, підкупу виборців, захистити вибір людей на дільницях.

«І це найголовніша історія, що саме Анатолія Степановича щиро підтримують люди. Всі говорять, що в нього нема грошей. Запитаю вас: а де з грошима зараз Янукович, Клюєв, Азаров, Лазаренко? На щастя, в нашій країні гроші відіграють певну роль, але не першочергову. Першочергову відіграють люди», – упевнений Єгор Фірсов.

Він просить не вірити соціологічним дослідженням, які поширюють штаби з метою підняти рейтинг свого кандидата і опустити – конкурента.

Багато людей ще не визначилися. Але в них є вибір. І цей вибір Анатолій Гриценко.

Святослав ЛЕСЮК («Волинь24»)
Фото автора


Єгор Фірсов
Єгор Фірсов
У волонтерському центрі Анатолія Гриценка на проспекті Волі в Луцьку
У волонтерському центрі Анатолія Гриценка на проспекті Волі в Луцьку
Волинські активісти штабу Гриценка зі столичними гостями
Волинські активісти штабу Гриценка зі столичними гостями


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки за А.С.Гриценка! Решта_злодійсько-корумпована сфора,яка за майже 28років перетворила українців в злидарів і Україна зайняла "почесне" перше місце в Європі за рівнем життя народу.
Відповісти
В інакшому випадку Юля Мостова депортує за ганьбу непрохідного?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні