У селі Дуліби прихожани вирішили залишитися в УПЦ МП

12
9
У селі Дуліби прихожани вирішили залишитися в УПЦ МП
Громада села Дуліби Турійського району голосувала за те, щоб залишитися в УПЦ МП.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці активіст Володимир Красуля.

“3 березня настоятель церкви Казанської Божої Матері села Дуліби, священик Олександр Даукуліс, на недільному Богослужінні звернувся до прихожан і оголосив інформацію, що в селі збирають підписи за перехід в ПЦУ. Настоятель застеріг вірян від необдуманих кроків і запитав їхню думку. Благословіння на слово взяв колишній сільський голова Федюк Степан Петрович, який цитатами із Біблії пояснював людям всю гріховність відходу від Єдиної Апостольської Церкви, також виступила регент хору Ляшук Ірина Федорівна із книгою покійного владики Ніфонта, який особисто освячував місце побудови храму. В цій книзі владика дає відповіді на мовні питання щодо служби і також застерігає від розколу. Після тривалої дискусії настоятель поставив питання переходу на голосування. Постійні прихожани церкви майже одноголосно вирішили залишитися в лоні УПЦ на чолі з блаженнішим митрополитом Онуфрієм. Двоє утримались, піднятих рук проти — не було. Рішення засвідчили підписами”, — йдеться у дописі активіста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А є в нас механізм зняття к бісовій матері сільського голови (чи то пак, радше - "головКи") так би мовити "зверху"? ДУЖЕ непогано було б. За фактичну державну зраду.
Відповісти
якщо тут вірно написано то знову долю церкви вирішують ПРИХОЖАНИ , люди! прихожани вони НІХТО слово за парафіянами тобто громадою цього села і тільки вони вирішують долю храму.
Відповісти
А якщо прихожани з нуля своїми силами, для своєї єпархії збудували храм, все одно вся громада має вирішувати чи як? навіть ті які в церкву раз в рік на Пасху заходять? трохи рекетом і націоналізмом жостко попахує
Відповісти
Прихожани, шановна, це ті, хто належить до даного приходу, до даної парафії.... перш ніж писати, треба подумати...
Відповісти
Класний метод . Давайте зберемо збори , але нікому про них не скажемо :)
Відповісти
Зараз до вас пришлють "гонців" з ОДА, щоб швидко розрулили в інший бік ситуацію :) Як так ви ж статистику псуєте!
Відповісти
На завершення переходу до ПЦУ у Волинські області має залишитись 3% вірних РПЦ. Ось і маєио початок цих відостків
Відповісти
Волинська спільнота як і раніше складається з героїв, нейтральних та красуль. Красулі – це підвид колаборантів. Порода людиноподібних істот, яка водиться в усіх країнах світу. Тут і зараз вони встали «на захист» церкви окупанта, яка від кінця 18-го сторіччя тримає українських православних в мордово-московському мороку. Щоб позбутись цих істот, в рясах чи з прізвищем красуля, потрібна істотна, системна просвітницька робота, якої цурається Михаїл Луцький та його команда.
Відповісти
Кожному парафіянину в сім'ю повістку в АТО. Може тоді розвидніє. Попа в першу чергу.
Відповісти
чому ви пишите активіст? Це ж депутат Турійської районної ради від "Громадської позиції"
Відповісти
У вівторок, 5 березня, у селі Дуліби Турійського району відбулися другі церковні збори, на яких переглянули можливість переходу до Православної Церкви України.

Детальний перебіг подій виданню Район.Турійськ повідомив місцевий мешканець Максим Антонюк.

На місце зборів задля забезпечення порядку прибули поліцейські. Громада зібралася у клубі, де священики УПЦ МП намагалися відверто «потягнути» час, відтерміновуючи момент голосування. У знак протесту 80% присутніх покинули приміщення. Після того прихильники УПЦ МП перебралися до церкви.
Отож, голосування люди провели «двома таборами», але таки на користь ПЦУ. 194 громадянина виявили бажання перейти до автокефальної української церкви, ще троє утрималося.

Наразі священики УПЦ МП заблокували вхід до церкви, але селяни залишаються чергувати біля храму.
Відповісти
Красуля! Ти патріот Волині? Ти ганьба Волині!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні