В Україні скасували атестат про освіту

0
-14
В Україні скасували атестат про освіту
Міністерство освіти замінить в українських школах атестат про середню базову/повну освіту на свідоцтво.

Про це повідомили в МОН.

Відзначається, що відтепер українські школярі будуть отримувати після 4-го класу свідоцтво про отримання початкової освіти, після 9-го - свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12) класі – свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову було прийнято під час засідання уряду 6 березня.

Відзначається, щоб всі ці документи були доступні для осіб з вадами зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

«Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але у всіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи повинні бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами в школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Відтепер така можливість з'явиться», - пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Теги: мон, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні