Екологи закликають волинян не збирати й не купувати черемшу

8
-3
Екологи закликають волинян не збирати й не купувати черемшу
Екологи закликають волинян не нищити черемшу оскільки ця рослина занесена в Червону книгу України і її збирати заборонено.

Про це йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» у "Фейсбуці".

"У Волинській області є, хоч і нечисельні, але великі природні плантації черемші. І туди спрямовуються збирачі. Все б нічого, та ось тільки ведмежа цибуля занесена в Червону книгу України, отже, збирати її по лісах категорично заборонено", - йдеться у повідомленні.

Самовільне збирання черемші карається штрафами від 510 до 1700 гривень, окрім того - 62 гривні за одну рослину (!) з конфіскацією рослин, а бути пійманими на незаконному промислі дуже легко, адже всі місця зростання черемші добре відомі і знаходяться під наглядом природоохоронних служб.

Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Втім, вже як повелося, збирачів рідкісної рослини ніякі санкції не зупиняють, оскільки черемша в цю пору - дуже ходовий товар, що дає непоганий прибуток. Хитрі ділки навіть наймають "сезонних працівників" з числа місцевих жителів, ведмежу цибулю вивозять сумками і цілими мікроавтобусами, а потім фасують і продають на ринках.

І хоча за знищення первоцвітів передбачені чималі штрафи, попит породжує пропозицію.

"Тому не купуйте черемшу, навіть, якщо її продають діти чи бабусі. Придбавши, Ви стаєте причетними до браконьєрства! Допоможемо нашій матінці-природі і врятуймо рідкісні види для наступних поколінь!", - закликають екологи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Насіння черемші вже є в давно в продажі. Головне вміти правильно її вирощувати.
А лісники нехай краще займуться її розведенням, а не думають як продати "на лєво" деревину і заробити грошей побільше.
Для черемші потрібна волога і тінь, а масова вирубка лісу цьому не сприяє. То подумайте хто її винишує.
Відповісти
Не вирубуйте ліси гектарами ,і буде місце для розростання черемші.
Відповісти
Green, ти прямо як Юлій Цезар, усе бачиш і скрізь встигаєш, та ще й в робочий час. Тобі контролюватити б тих лісників і чинуш, був би порядок.
Відповісти
!- не їжте, не дихайте, не зароБЛЯйте, не виховуйте!.. Жити по їх забаганкам-Законам стає повним ІДІОТизмом! З людей роблять слухняне тупоРИЛЕ стадо! АфІгЄлі!
Відповісти
, фармацевти можуть залишитись без надарибутків!) Значить ВЖИВАТИ ЧЕРЕМШУ- НЕОБХІДНО!!!)
Відповісти
А штрафи за покупку шоколадки РОШЕН не хочуть зробити?
Відповісти
- за нанесення ШКОДИ організму в Україні, де компенсацію дають?
Відповісти
Ви не бачите що ліс дорізають і довивозять за кордон.Ви бля... бачите ведмежу цибулю бабуля продає і її треба оштрафувати.Скоро такі дерева як дуб .сосна і т.д також занесуть до червоної книги.бо борці за справедливість поки оберігали черемшу від бабуль не помітили як вивезли ліс.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні