Волиньрада може висловити недовіру Савченку

1
-8
Волиньрада може висловити недовіру Савченку
Депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов зініціював проект рішення про висловлення недовіри голові Волинської обласної державної адміністрації Олександру Савченку.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Як відомо, голова Волинської ОДА заблокував бюджет на 2019 рік, який наприкінці минулого року прийняла Волинська обласна рада: чиновники адміністрації подали до суду заяву про визнання згаданого рішення недійсним. В результаті такого кроку в громадах та комунальних, освітніх і медичних закладах області не було профінансовано низку запланованих робіт.

До прикладу, для Турійської лікарні не придбано рентген-апарат та комп’ютери, на аварійній ділянці автодороги Луцьк-Ковель в селі Переспа Рожищенського району не встановлені відеокамери, не виконується також і Регіональна цільова програма соціального захисту населення на 2019-2022 роки, завдяки якій волиняни, які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду.

Подання вказаного проекту рішення Вячеслав Рубльов мотивує тим, що має за ціль зупинити невідворотне погіршення економічної та соціально-політичної ситуації у Волинській області.

«Голова обласної державної адміністрації грубо втрутився в бюджетний процес та замість того аби повноцінно працювати в сфері виконавчої гілки влади, представником якої він і є, вирішив диктувати умови тим, кому довірили представляти свої інтереси волиняни – депутатам. Зловживання владою та службовим становищем голови Волинської ОДА призвело до того, що в райони, міста, об’єднані громади та села не надходять кошти на капітальні видатки та заплановані роботи, а волиняни, які звертаються до депутатів, бо потребують матеріальної допомоги на лікування, не отримують її», - зазначив Вячеслав Рубльов.

«Тому, вважаю, що голова ОДА діє не в інтересах Волині, а керується політичними амбіціями, продиктованими зверху. Така людина не може керувати областю», - додав депутат.

Рубльов переконаний, що за його проект рішення проголосують, адже в обласній раді є більшість депутатів, які керуються інтересами громади і тому будуть готові підтримати цю ініціативу.

Проект цього рішення буде винесений на чергове засідання сесії Волинської обласної ради.

В разі ухвалення документ направлять Президенту України та опублікують у засобах масової інформації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурдом, а не рада.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні