Священик з Горохова отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня

0
-10
Священик з Горохова отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Священик з Горохова Іван Сидор отримав з рук міністра культури України Євгена Нищука державну нагороду – орден «За заслуги» III ступеня.

Знаковою подією у своєму житті Іван Сидор поділився на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Нагадаємо, за громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, плідну громадську та волонтерську діяльність Президент України нагородив орденом «За заслуги» III ступеня Івана Сидора — викладача Київської православної богословської академії з Горохівщини. Молодий священик став відомим на всю Україну після того, як сповістив про розгін Майдану в Києві 11 грудня, кілька годин б’ючи в дзвони Михайлівського монастиря. Тривожний звук сколихнув і підняв на боротьбу столицю.

"З рук Міністра культури України пана Євгена Нищука отримав державну нагороду – Орден «За заслуги III ступеня». Для мене надзвичайно символічно, що Указ Президента України Петра Порошенка про цю нагороду підписаний 20 лютого 2019 року – у п’яту річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Переконаний, що і дзвони Михайлівського монастиря і не проста участь кожного українця в революції Гідності і мученицька смерть наших Героїв – все це не було марним. Пройшло 5 років з того часу і багато чого змінилося, багато чого досягнуто, але ще багато чого потрібно зробити.

Для мене, як священика, впродовж всього мого життя здавалося фантастикою і містикою, що українські православні Церкви об’єднаються та ще й отримають Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха. Це звершилося! Завдяки нашій єдності і однодумності", – зазначив Іван Сидор.

Нагороду священик присвятив всім студентам Київської православної богословської академії, які допомагали тоді чотири години поспіль "роздирати" небо Києва перемагаючим звуком дзвонів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні