Помер сценарист фільму «Джентльмени удачі»

1
7
Помер сценарист фільму «Джентльмени удачі»
У віці 88 років у Москві помер російський режисер та сценарист Георгій Данелія.

У лютому Данелію шпиталізували із запаленням легень, згодом його ввели в стан штучної коми, - інформує Радіо Свобода.

Данелія народився в грузинському Тбілісі (тоді – Тифліс) 25 серпня 1930 року. Він був режисером фільмів «Я крокую по Москві», «Міміно», «Кін-Дза-Дза» та сценаристом «Джентельменів удачі».

У 2014 році після анексії Росією Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі Данелія в інтерв’ю виданню «Гордон» заявив: «Я щиро не розумію, що насправді відбувається. Але я надто люблю Україну, щоб залишатися осторонь».

Тоді він сказав, що не підписував лист російської творчої інтелігенції на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна. Водночас він не підписував і лист із засудженням дій Росії.
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало хто знає, що Георгій Данелія був і співрежисером "Джентельменів...". Адже режисер Олександр Сєрий був після ув'язнення і йому на 100% не довірили роботу над фільмом. Багато сцен режисував Данелія, а Сєрий - всі тюремні у фільмі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні