«Одному – два метри на кладовищі, другому – два метри в камері»: волинянина вбили за одну сотку вздовж городу

0
-3
«Одному – два метри на кладовищі, другому – два метри в камері»: волинянина вбили за одну сотку вздовж городу
Сімдесятисемирічного волинянина Сергія Басюка, який жив на Херсонщині, застрелив 57-річний сусід. Останні роки чоловіки ворогували через землю. Молодший спершу встановив паркан, захопивши землю пенсіонера, а потім через суд хотів це узаконити. Утім справу програв. Розлютившись, що потратив багато грошей на адвокатів і нічого не відсудив, за його словами, придбав на базарі мисливську рушницю і вистрелив сусідові в живіт.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН».

Про те, що застрелив 77-річного сусіда, 57-річний чоловік зізнався сусідам лише ввечері, добряче випивши перед тим.

Сусідка Валентина Супрун з чоловіком одразу кинулися у двір пенсіонера. Кажуть, той лежав надворі з простреленим животом.

«Рана була така, як волоський горіх. Його схопили за ноги, думали, може ще викликати «швидку». Але вже було пізно», – каже пані Валентина.

Трагедія сталася вранці. Люди кажуть, сусід з мисливською рушницею зайшов у двір жертви потайки через город і одразу почав стріляти.

Валентина Супрун розповідає: «Він вийшов зі свого дому. В нього там високі сходи. І коли він стоїть на сходах – йому видно, що той зайшов сюди, в гараж. Отже, він зайшов, і його тут застрелили».

Стріляв, вочевидь, впритул, підозрюють сусіди, бо звуку пострілу не чули, хоча були поруч через паркан.

Кажуть, останні роки чоловіки ворогували через землю.

Ціна людського життя – лише одна сотка землі вздовж городу. За цей клаптик землі чоловіки судилися багато років.

Племінник вбитого Микола Басюк каже, що спір затіяв сусід. Він спершу встановив паркан, захопивши землю його дядька, а потім через суд хотів це узаконити. Утім справу програв.

«Дядько йому пропонував: каже, ти мені заплати, і вже раз тобі так хочеться – користуйся. Той вирішив больовим способом», – констатує Микола Басюк.

Сусідка Валентина коментує: «Той багато грошей потратив на адвокатів. Був обурений, злий, що він гроші потратив, а йому нічого не дісталося. Останнім часом почав випивати».

Підозрюваний у вбивстві Олександр Ворчаков виріс на очах її дядька, каже племінниця загиблого пенсіонера Ганна Орел.

«Я не могла уявити, що це він зробив. За той шматочок землі…» – бідкається пані Ганна.

Навіщо чоловікові ця земля, у селі не розуміють. Кажуть, Олександр абсолютно не займався ні будинком, ні городом. В нього померла вся родина, тож сьогодні вдома нікого немає.

Сам підозрюваний зараз у поліції. Правоохоронці кажуть, спершу каявся у скоєному, а тепер все заперечує. Копи вилучили рушницю Ворчакова, дозволу на яку чоловік не мав, і зізнався, що купив її на ринку.

Денис Лелюк, заступник керівника відділу Дніпровського відділення поліції, стверджує, що вину вбивці довести нескладно.

«Є зброя, шляхом проведення криміналістичних, судово-медичних експертиз вина зазначеної особи буде доведена», – переконаний поліцейський.

«Одному – два метри на кладовищі, а другому – два метри в камері», – каже сусідка Валентина.

За загиблим 77-річним Сергієм Басюком у селі сумують. Кажуть, він був небайдужим, завжди вболівав за Україну, намагався зробити життя на Херсонщині кращим.

Жив один, його діти – в Ізраїлі. Про смерть батька дізналися по телефону. Після прощання тіло чоловіка заберуть на Волинь, аби поховати у рідних місцях.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні